Subota, 21.09.2019

Magazin » Nauka » Astrologija » Šta nam to poručuju zvezde iz beskraja?

Šta nam to poručuju zvezde iz beskraja?

Objavi ovaj članak na

21.04.2015 12:49 PM

horoskopBezobzira da li ste rođeni u junu ili septembru, da li ste Bik ili Jarac u horoskopu, postoje aspekti i planete koje vam mogu pomoći da bolje razumete sebe i kojim stvarima ste skloni u životu. U tome nam pomaže astrologija kao nauka, koja svojim tumačenjem i prikazima daje jednu kompletnu pozornicu života dok glavni glumci uvek ostajemo mi.

Od davnina su se ljudi pitali šta nam to zvezde poručuju svojim kretanjem i oblicima, pa je tako u Vavilonu pre oko tri hiljade godina nastalo i njihovo prvo tumačenje. Dan i vreme rođenja počelo je da znači ne samo u tumačenju života vladara, već i svakog pojedinca. Svoj vrhunac ova nauka stiče u doba Ptolomeja koji je i objavio Tetrabiblos, delo koje je obuhvatalo četiri knjige u kojima je dao osnovne astrološke principe. Ovo delo postalo je “biblija” astrologije, koju koriste i današnji astrolozi.

Natalna karta predstavlja raspored planeta na nebu u momentu nečijeg rođenja. U času rođenja planete zauzimaju određeni položaj u znacima i kućama a zatim između sebe formiraju dobre ili napete aspekte. Njihov raspored kao i određene senzitivne tačke poput ascendenta (podznaka), descendenta (vrh 7 kuce), MC i IC , čine okosnicu natalne karte koja vam omogućava da pre svega “ ocenite “ nečiji karakter i osobine ličnosti, predispozicije i sklonosti a potom predvidite i neke životne okolnosti za tu osobu.

Ono što je u astrologiji najinteresantnije jeste to što nakon što se bliže upoznamo sa njom, shvatamo koliko smo bliski sa svemirom i planetama u njemu, i da smo zaista samo zajedno sa njima jedna celina koja predstavlja sve ono što čini čoveka tako jedinstvenog i neponovljivog.

Ako i vi budete poželeli da malo bliže upoznate svoje zvezde i ono što vam poručuju, slobodno posetite našu stranicu na facebook-u gde ćete pronaći pregršt interesantnih tekstova o astrologiji, numerologiji, klasičnom horoskopu . Kod nas možete poručiti izradu svoje natalne karte, uporednog ljubavnog horoskopa, svoj poslovni horoskop, svoj lični broj.

https://www.facebook.com/sveohoroskopu

 

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 4,67 od 6 glasova 12345

Napiši komentar
septembar 2019.
P U S Č P S N
« avg    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30