Ponedeljak, 16.09.2019

Magazin » Moda » U trendu » Raščistite orman

Raščistite orman

Objavi ovaj članak na

19.09.2010 12:01 AM

rascistite_ormanTokom vremena u ormanu se nakupi sve i svašta, što otežava snalaženje i dolaženje do stvari koje su vam potrebne, a to pak dovodi do gubljenja vremena i živaca. Zato je povremeno potrebno pobacati viškove.
Razliciti ljudi bi razlicito definisali šta je za njih višak, tako da je ” bacite sve što je suvišno” prilično neodređen savet. Kako bismo bili jasniji, evo šta bi sve moglo da spada u višak.
Za početak, tu spada sve što vas steže, grebucka, razvuklo se, izaziva vam alergiju ili ga iz bilo kog razloga ne nosite. Nema veze koliko ste dotični komad platile, ako ga nikad ne nosite, samo vam nepotrebno pravi gužvu. Ovo se odnosi i na odeću i na obuću.
Kod svakoga se u ormanu može naci i ružna odeća (neka vam je poklonjena, neku ste kupile same i tek kasnije shvatile da vam je ružna). Slično je i sa odećom koja vam loše stoji. Opet nema veze koliko ste nešto platile – ako samo smeta u ormanu, sklonite to. Za ovu stavku može vam pomoći sud prijateljice kojoj verujete.
U višak spadaju i stvari koje više nisu u modi, a kupile ste ih samo zbog trenda, ne zato što zaista volite takvu odeću. Da li zaista želite da vam nešto skuplja prašinu u ormanu dvadesetak godina dok se vi nadate da ce se ponovo vratiti u modu?
Verovatno imate i po više komada nekih osnovnih odevnih predmeta (crne i bele majice, farmerke, papuče…), i to više nego što vam je stvarno potrebno. Dobra je ideja da zadržite samo najbolje primerke takvih, a ostale da uklonite.
Vecini žena se zatekne u ormanu i odeća tri broja veća, iz vremena kad su imale višak kilograma, ili tri broja manje, a da nije verovatno da će ikad uspeti ponovo da udu u toliko tesnu odeću. Toga bi se takođe trebalo osloboditi.
Poslednja stavka – majice za spavanje ili “za po kući” koje nikad ne nosite. Njih je najbolje prebaciti među krpe.
Ne morate sve navedene stvari da bacite. One lošijeg kvaliteta mogu biti vremenom upotrebljene kao krpe, a one kvalitetnije možete pokloniti prijateljicama ili organizovati razmenu sa njima. Isto tako, možete bolje očuvanu a nepotrebnu odeću da prodate (koliko god da dobijete, više je nego ništa, a orman će vam biti raščišćen) ili da je poklonite dobrotvornim organizacijama.

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 3,00 od 1 glasova 12345

Napiši komentar
septembar 2019.
P U S Č P S N
« avg    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30