Magazin ModaU trendu Korisni saveti za odabir tapeta

Korisni saveti za odabir tapeta

by Administrator

tapete za spavacu sobuTačno je da biranje tapeta može biti naporan i mukotrpan posao, ali dajte sebi vremena da izaberete one prave koje će dugo krasiti vaš dom. Ne vršite pritisak nad sobom, već uživajte u ponudi koji nikada do sada nije bila tako bogata. Proizvođači (listu onih najtraženijih u Beogradu možete pogledati na stranici Tapete Beograd)  su se zaista potrudili da udovolje svačijem ukusu, i onima koji prate trendove, i onima koji se radije odlučuju za nešto klasičnije. Svake tapete, shodno svojim karakteristikama, zahtevaju različitu pripremu, apliciranje, završni rad. U želji da vam olakšamo njihov odabir, dajemo vam savete koji vam i tek kako mogu biti od koristi.

·         Veliki broj ljudi se danas odlučuje za standardne tapete, jer one ne koštaju mnogo. Međutim, ako se ne nanesu kako treba, vrlo brzo će početi da se odlepljuju na pojedinim mestima, što nikako ne želite da se dogodi i naruši lepotu ambijenta u kojem provodite najveći deo vremena.

·         Veoma popularne su plastične ili vinil tapete čije su lice i naličje obloženi vinilom. Ove tapete su izuzetno praktične, jer ih bez ikakvih problema možete oprati vlažnim sunđerom i sapunicom.

·         Samolepljive folije i milar tapete su odličan izbor za male prostorije u koje ne dopire mnogo prirodnog svetla. Da biste ih naneli, zidovi moraju biti u savršenom stanju, jer će u suprotnom zbog svoje sjajne površine istaći svaki nedostatak.

·         Ako je u pitanju mala prostorija, nikako ne birajte tamne tonove. U suprotnom, soba će izgledati još manje. Bolji izbor su tapete sa svetlim detaljima koje vizuelno  „otvaraju“ prostoriju i čine je prijatnijom za boravak.

·         Ako ste ljubitelj pruga i pritom želite da plafon izgleda viši nego što jeste, onda birajte tapete sa vertikalnim prugama. U suprotnom, izaberite horizontalne pruge i soba će izgledati šire, a plafon će vizuelno biti niži.

·         Velike šare obično ne prisatju malim sobama, jer u tom slučaju osoba koja u njoj boravi ima utisak da su šare zauzele čitavu prostoriju, da su je „progutale“. Zbog toga ovakvi dezeni izgledaju mnogo bolje u velikim prostorijama kojima daju toplinu.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar