Nedelja, 19.01.2020

Magazin » Moda » Nakit na najintimnijim mestima

Nakit na najintimnijim mestima

Objavi ovaj članak na

24.09.2010 12:01 AM

pirsing Ukrašavanje genitalija nakitom (genitalni piercing) sve je popularniji način ukrašavanja tela. Nije više ograničeno isključivo na buntovnike već je postalo način izražavanja individualnosti. U širem krugu poznanika svako poznaje bar jednu osobu sa genitalnim nakitom, ali nema priliku da to sazna. Za otkrivanje genitalnog nakita potrebno je intimno poznavanje osobe ili posedovanje neupadljivog detektora metala. Ko zna šta se krije u donjem vešu vaših kolega, vašeg šefa, tašte…
Pirsing je priustan nekoliko hiljada godina širom sveta i u svim društvenim klasama. Kama Sutra, za koju se veruje da je napisao Vatsjajana, u drugom poglavlju sadrži referencu o pirsingu penisa. Iz opisa nije jasno koji je deo penisa probušen.
Iako se veruje da je genitalni pirsing relativno nova stvar zapadnog sveta, dokumentovano je probijanje glavića penisa pomoću kosti u nekoliko ranih plemena Bornea. Tvrdnje po kojima su arapske, afričke i grčke kulture rutinski nosile genitalni nakit, ili priče o prstenu na bradavici starih Rimljana koji je pridržavao togu, navodno su izmišljene. pirsing1
Jedan od čestih vrsta pirsinga naziva se Princ Albert, prema mužu kraljice Viktorije. Navodno je princ probušio penis prstenom koji je imao pomoćnu svrhu u odevanju. Njime je princ manipulisao penisom kako bi sprečio pojavu “izbočine” kad bi nosio uske gaće. Prema drugoj verziji princ Albert je bolovao od bolesti koja iskrivljuje penis, i prsten je bio bezuspešan pokušaj ispravljanja penisa. Upućeniji kažu kako su obe verzije izmišljene kako bi se genitalnom pirsingu dodala romantična nota.
Bušenje bilo kog dela tela ne bi trebalo da se izvodi dok se ne utvrdi da li osoba ima strah od igala, sklonost nesvesticama, alergije na metal i lokalne anestetike ili
sklonost krvarenju. Mnogi saloni pre pirsinga traže potpisivanje izjave u kojoj se sa njih skida sva odgovornost u slučaju neželjenih posedica i komplikacija.
Kao i hirurški zahvati, tehnike pirsinga uče se praktičnim vežbanjem. Avanturisti uče na sebi ili se traži dobra duša za eksperimentiranje. Moguće je pohađanje tečajeva kod registrovanih organizacija.
Pacijentima treba da se ponudi izbor hoće li se upotrebiti lokalni anestetik ili ne.pirsing2 Lokalni anestetik za genitalije primenjuje se u obliku spreja ili kreme. Nakit je obično u obliku šiljka, štapa ili prstena. Deo tela koji se buši očisti se antiseptikom, namaže anestetikom, uhvati hirurškim instrumentom i probije brzim potezom.
Opuštenost u toku bušenja vrlo je važna. Nakon zahvata mogu biti potrebni zavoji ili gaza ako se pojavi krvarenje. Ako se pojave bilo kakve komplikacije najbolje je javiti se lekaru što pre.
Najpovršniji pirsing na penisu je pubični pirsing koji se zove i “nosorogov rog”. Potrebno je osam meseci za potpuno zarastanje rane. Mnogi se nadaju kako je ovo nakit na ovom mestu jače nadražuje klitoris i pojačava uzbuđenje kod žena tokom odnosa. Frenum pirsing nije preporučljiv obrezanim muškarcima jer relativan nedostatak krvnih žila u obrezanom frenulumu otežava zarastanje rane. U ekstremnim slučajevima na penisu može da bude i sedamdesetak ukrasa. Takvi muškarci su se verovatno odrekli seksa.
Hafada (Hafad) naziv je za pirsing testisa, zarasta za tri meseca. Kao i na penisu, i na testisima se mogu staviti multipli ukrasi. pirsing4probaj
Iz sveta genitalnog pirsinga nisu isključene ni žene. Mnogo je manje naziva za ženski genitalni pirsing, verovatno zato što je na raspolaganju manje tkiva koje bi se moglo okititi. Svetska zdravstvena organizacija, definiše četiri tipa probijanja ženskih genitalija, ubadanje, probijanje (pirsing) ili zarezivanje klitorisa i/ili stidnih usana. Najčešći oblici su pirsing vrha klitorisa i stidnih usana. Male i/ili velike usne mogu biti probijene jednom ili više puta. Rana od pirsinga na stidnim usnama zarasta za dva do četiri meseca, a na klitorisu za dve do šest nedelja. Anatomija ženskih genitalija često ograničava želje. Vrh klitorisa može biti premali za postavljanje željenog nakita, a isto tako koža na stidnim usnama može biti nedovoljno elastična.
pirsing3Malo je službenih podataka o učestalosti komplikacija. Pirsing je lična stvar, pa samim tim i vrlo nezgodna tema za istraživanje. Kao i kod bilo kog hirurškog zahvata koji uključuje probijanje kože, moguće je krvarenje i infekcija rane. Infekcija je najčešća nuspojava i često se može sprečiti dobrom negom rane i strogom higijenom. Lokalna upala leči se previjanjem i antibioticima. Privlačnost pirsinga uvek je bila način na koji probušene uši, nos ili obrve izdvajaju osobu od većine. To više nije simbol buntovnika već modni dodatak brojnih popularnih osoba. Genitalni pirsing ima drugačiju motivaciju jer vrlo malo ljudi ima priliku da ga vidi. Motivacija je seksualne prirode. Nakit na penisu i oko klitorisa može da poveća stimulaciju tokom seksualnog odnosa. Parovi se često zajedno odlučuju na pirsing. Neke žene su, navodno, doživjele prvi orgazam nakon pirsinga klitorisa.
Ponekad žene urade seksualni pirsing nakon seksualnog zlostavljanja jer bol povezuju sa oslobađanjem od neugodnog iskustva i emocionalnog bola i tako uspostavljaju kontrolu nad svojim telom.
Predlog : https://www.navidiku.rs

Oznake teksta

, ,

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031