Sreda, 13.11.2019

Magazin » Moda » Dijamant najbolji ženin prijatelj

Dijamant najbolji ženin prijatelj

Objavi ovaj članak na

26.09.2010 12:01 AM

dijamant Najbolji ženini prijatelji nisu kumovi, a nije ni pudlica koju ste joj poklonili kao svadbeni poklon, još manje vi. Za sve muškarce koji ovo čitaju, ne dajte se obeshrabriti, jer u vama je rešenje. Kupite joj najboljeg prijatelja, i samo na taj način, bićete srećni. Čak i više nego ona sama. Iamjte na umu da nijedna jedina žena na svetu ne bi odbila ovaj dar.
Dijamanti su sačinjeni od ugljenika, baš kao i mina u vašoj olovci, ali su atomi tako povezani da čine mnogo jaču strukturu. Veze su formirane dok je ugljenik izložen veoma visokim temperaturama i dok je pod jakim pritiscima. Prirodni dijamanti su stvoreni duboko unutar zemlje, oko 180 kilometara ispod njene površine, gde su visoke temperature i konstantni pritisci stalni. Ispod Zemljine kore nalaze se mešavine topljenog kamena, metala i drugih materija. Nečistoće nastale na ovaj način mogu dijamantu dati određenu boju. Jedna od najređih vrsta je ružičasti dijamant. Primera radi, verenički prsten koji je Ben Aflek poklonio tadašnjoj verenici, Dženifer Lopez, koštao je 3 miliona dolara, a bio je, upravo, sa ružičastim dijamantom. dijamant1
Većina dijamanata potiče od ugljenika koji je bio u Zemljinoj kori od trenutka kada je ona i oformljena. Međutim, neki su nastali i od ugljenika koji potiče od ostataka i ljuštura mikroorganizama, kao što su bile alge u drevnim okeanima. Ovaj organski ugljenik je bio zatrpan u stenama, odakle je samo tonuo dublje i dublje, pod dejstvom tektonskih poremećaja i pomeranja kontinenata. Sva živa bića su stvorena na bazi ugljenika.
Danas je prodaja lažnih dijamanata jedan od najunosnijih poslova. Kriminalci se na ovaj način bogate, a mušterije gube novac. Baš zbog toga, mnogim prodavnicama nakita je opao rejting. Teško je uočiti razliku između lažnog i pravog nakita, zato što je tehnologija dosta napredovala pa samim tim razlika nije lako uočljiva kao pre. Prvi korak bi bio da se dobro informišete o dijamantu koji želite da kupite, i to pre nego što i odete da to učinite. Obratite posebnu pažnju na metal koji se nalazi ispod dragog kamena. Kod lažnih dijamanata, u pitanju je obično i metal slabog kvaliteta. Dobro pogledajte dijamant. To je najjači kamen na svetu. Ako je samo malo okrznut, nije pravi! Kupujte samo u zlatarama proverenih brendova. Nepoznatim prodavnicama nakita ne treba verovati. Tražite sertifikat o autentičnosti dragog kamena koji kupujete. Ako prodavac to odbije, slobodno izađite iz prodavnice. Uz račun biste morali da dobijete i sertifikat o samoj prodavnici, koja svojim imenom garantuje kvalitet.
Dijamanti su uvek lepi pokloni, i put do ženskog srca neće biti siguran, ali sa njim na ženskoj ruci, svakako postaje moguć.

Oznake teksta

, ,

Napiši komentar
Arhiva tekstova

November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930