Magazin Ljubav Zašto muškarci varaju?

Zašto muškarci varaju?

by Administrator

varanje Najnovija istraživanja pokazala su da većina muškaraca vara jer u vezi oseća emotivnu prazninu. Ljubavnice ne biraju jer su fizički privlačnije od njihovih supruga, nego zato što im pružaju toplinu i divljenje. Večno pitanje koje sebi postavljaju žene širom sveta je „zašto muškarci varaju“?
Oko 66 posto muškaraca oseća krivicu zbog varanja. Čak 48 posto muškaraca kao razlog varanja navelo je emotivno nezadovoljstvo. Ta spoznaja je uništila mit po kome muškarci varaju samo zbog seksa, jer je tek osam odsto muškaraca izjavilo da vara partnerku zbog nezadovoljstva seksualnim životom.
Ipak, osećaj krivice očigledno nije dovoljan da zaustavi muškarce u varanju. Za razliku od žena, muškarci vrlo uspešno upravljaju emocijama i imaju sposobnost da ih smeste u određene delove u mozgu. Dakle, ako vam se partner kune da vas nikada neće prevariti, nemojte biti sasvim sigurni da se to neće dogoditi.
Nekima je varanje sasvim normalna stvar
Više od 70 odsto muškaraca izjavilo je da ima prijatelje koji varaju. Družeći se sa takvim muškarcima koji varanje doživljavaju kao normalnu stvar, muškarac počinje da razmišlja na ovaj način: „Moj prijatelj je dobar čovek koji, slučajno, vara suprugu. Izgleda da to rade i najbolji od nas“.
Muškarci koji su skloni varanju, drugu ženu upoznaju uglavnom na poslu. U istraživanju je svega 12 odsto muškaraca reklo da im je ljubavnica fizički privlačnija od supruge. Drugim rečima, muškarci ne varaju jer misle da će seks biti bolji sa zgodnijom ženom. U većini slučajeva muškarci varaju kako bi ispunili emotivnu prazninu. Povežu se sa određenom ženom, a seks dolazi kao dopuna te povezanosti.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

08.08.2011 13:02
dejan

Zasto muskarac oseca emotivnu prazninu?Koji je uzrok emotivne praznine?on sam ili je zena kriva za to?

Ostavite komentar