Magazin Ljubav Veza : uputstvo za upotrebu

Veza : uputstvo za upotrebu

by Administrator

losa veza Posle višegodišnjeg zajedničkog života, neki parovi i dalje dobro funkcionišu, a neki utonu u nezadovoljstvo i neprekidne konflikte. Ne postoji čudotvorni recept, ali nekoliko osnovnih pravila može da doprinese da sreća para duže traje.
Da bi veza bila zdrava i srećna, treba biti siguran da oba partnera idu u istom smeru. Ako vi želite da imate dete, nemojte da izaberete partnera koji nema nikakvu želju za decom. Trebalo bi da partneri imaju slična mišljenja i stavove prema nekim fundamentalnim stvarima i da budu na istim talasnim dužinama. S vremena na vreme porazgovarajte sa partnerom o vernosti, slobodi, nezavisnosti. Ponekad se i prilagodite, ako vidite da dolazi do promena, naravno u onolikoj meri koja vama odgovara.
Upoznajte partnera!
Da biste nekoga voleli, potrebno je da ga upoznate. Interesujte se za njegova mala zadovoljstva, za ono što voli i čemu se nada, ali i za njegove strahove i brige. Ovakva pažnja će pomoći da se uspostavi veza koja počiva na uzajamnom poverenju i razumevanju. Naučite i da ohrabrite i umirite partnera. Ako uspete da stvorite poverenje unutar veze, vaš odnos sa partnerom će biti prava idila ! 
Zivot van vezelosaveza
Takođe, vaš život van veze je važan (izlasci, čitanje, sportske aktivnosti…). On vam omogućava da postojite i funkcionišete i bez partnera. Ukoliko je to izvor iz koga crpite energiju, ali i koji vas opušta, a ne beg iz stvarnosti, onda će vam vaš lični život izvan veze pomoći da održite vezu sa svojim čulima, potrebama, da doživljavate nova iskustva i da o svemu tome razgovarate sa partnerom. 
Vaš partner je vas izabrao zbog onoga što jeste. Biće srećan kada vas vidi zadovoljnu i želeće da mu prenesete vaša iskustva. Ali, pazite da ne odete u krajnost : razvijajte zajednička interesovanja i ustalite zajedničke navike, izlazite zajedno, učite i uživajte u trenucima koji samo vama pripadaju. 
Svađe su normalne
Blagonaklono gledajte na mane i slabosti vašeg saputnika. One ni u koliko ne umanjuju njegove/njene kvalitete i vrline, one zbog kojih ste se i zaljubili u njega/nju. U svakodnevnom životu, naučite da brzo rešavate i prevazilazite sitne svađe. Ne znači da je veza u opasnosti ako neko od partnera malo povisi ton. Naprotiv, izražavanje osećanja i neslaganja i pokazivanje besa je dobro, jer nam pomaže da izbacimo svu negativnu energiju, kojia bi se inače nagomilala u nama i kasnije izazvala katastrofu. Slušajte jedno drugo kada se svađate, otkrićete šta kome smeta i rešiti razmirice. 
Ne čekajte da se situacija pogorša. Razgovarajte o vašem neraspoloženju, brigama i strahovima. Pokušajte da zajedno nađete odgovore i kompromis. Da li ste poštovali pravila igre koja ste postavili na početku vaše veze ? Razmislite zajedno o osnovnim razlozima koji spajaju vas dvoje kao ljubavni par. Nemojte terati inat i duriti se : ključ za rešenje nekih problema je upravo u toleranciji, razmevanju i dogovoru. 
Naravno, ne postoji čudesna formula za trajanje veze, jer su sve osobe različite. Veza treba da bude veliko iskustvo u životu. Zanimljivija je kada je kraj neizvestan. Treba je stalno hraniti, jačati i negovati, kao što i zaslužuje i zahteva. Naravno, ako želite da traje.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar