Sreda, 13.11.2019

Magazin » Ljubav » Nesuglasice » Oprezno sa osećanjima

Oprezno sa osećanjima

Objavi ovaj članak na

12.12.2009 12:01 AM

osecanjaU vrućoj fazi zaljubljenosti neprimerenim reakcijama možemo postići upravo suprotno od onoga što želimo. Lebdimo i sigurni smo- samo on i nijedan drugi! Ko već na početku ide na sve ili ništa ipravi planove za daleku budućnost, često mu se događa baš suprotno – veza se raspada. U velikoj želji da nešto spasemo, obično upadnemo u nametnutu ulogu koja nam uopšte ne leži. Opasnost da ostanemo sami je velika. Ne vredi postavljati zahteve koje partner ne može ili ne želi da ispuni.
– Posećujete prijatelje koji su upravo dobili prinovu u porodici. Glavna tema je tek rođeno dete. Sa sjajem u očima prekidate njega i ostale: “Tebe zamišljam kao oca mog deteta.” Ne zalećite se! Prvo procenile kako on uopšte reaguje na decu.
– Zabave i susreti sa prijateljima idealna su prilika da ih upoznate sa novim partnerom. Ne treba da se zalepite za njega. To može da mu smeta pa bi lako mogao da nestane.
– “Gde si bio sinoć. Zvala sam hiljadu puta.” To su dovoljne indicije da posumnjate na neverstvo partnera, ali ga zbog toga ne smete neprestano kontrolisati. Zadržite bar malo samopoštovanja i dostojanstva.osecanja1
– Vaš voljeni vas je pozvao u restoran. Gledate mu duboko u oči, ali njegov je pogled propratio zgodnu plavušu. Tipična je reakcija: “Šta ti vidiš na njoj?” Ko već na sitnice ljubomorno reaguje, unosi u vezu nepotrebnu napetost. Zaključkom poput “zaista je super žena” kod partnera stvarate sliku o sebi kao o tolerantnoj osobi.
– Nikad ne pitajte: “Kakve su ti šanse da napreduješ na poslu?” Budite suzdržani kad govorite o svojim očekivanjima u odnosu na njegovu karijeru. On ne sme da ima utisak da je pod pritiskom.
– “Doživela sam tako mnogo razočaranja”. Ništa ne destimuliše ljubav toliko kao otvoreno priznanje. Nikad ne govorite o svojim lošim vezama ili lošim stranama bivših partnera.
– Želite savršen seks, ali nemojte izigravati fatalnu ili nezasitu ženu, ako imate manje želje nego on. Ko se uživi u ulogu samo da bi se dopao drugome, neće dugo izdržati. Na kraju, kada se vaša igra razotkrije, partner će biti uvređen i razočaran.
– Ujutru ste zajedno u kupatilu, pogledate se u ogledalo i konstatujete: “Kada bih imala veće grudi.” Ili “Da mi je zadnjica bar malo manja.” Nemojte sami od sebe stvarati neatraktivnu osobu, jer rizikujete da on počne da vas doživljava takvom.
Oznake teksta

Napiši komentar
Arhiva tekstova

November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930