Petak, 13.12.2019

Magazin » Ljubav » Ne mogu večeras

Ne mogu večeras

Objavi ovaj članak na

14.08.2010 12:01 AM

libidoAko vam je postalo dosadno u spavaćoj sobi, vreme je da otkrijete zašto vas je napustila želja za seksom.
Sigurno nije uvek bilo tako i sigurno ste ranije jedva čekali da se zavučete pod pokrivač sa dragim. Sada su se stvari promenile, a ne znate tačno zbog čega. Možda vam je dosta trčanja za decom, balansiranja između posla i kuće, izvršavanja svih obaveza… Možda se samo radi o prolaznoj fazi. U svakom slučaju očigledno da vam je seks postao samo još jedan od zadataka sa liste i čudi vas ovaj stav prema svom intimnom životu.
Kod muškaraca je najčešći problem erektilna disfunkcija koja se jednostavno rešava tabletom. Ali seksualnost kod žena je mnogo složenija. Radi se o kompleksnoj mešavini fizičkih i emocionalnih faktora, zbog čega se nedostatak želje često ne može prepisati samo jednom uzroku.libido1
Može nemate želju za seksom jer se ne osećate privlačno. Muči vas višak kilograma, koža vam više nije zategnuta kao nekad, pojavile su vam se strije, niste se depilirali jer jednostavno nemate kad… Sve te sitnice onemogućavaju vam da se opustite i osećate dobro u svom telu. Čim niste zadovoljni sobom i trudite se prikrijete sve te nesavršenosti, ne možete se prepustiti i u potpunosti uživati u seksu, a možda čak ne želite ni da pokušate. Umesto nezadovoljstva svojim izgledom, probajte nešto da učinite kako biste poboljšali utisak koji imate o svom telu. Promenite ishranu, uklonite mladež koji vam smeta, vežbajte ili svaku negativnu misao o svom telu zamenite pozitivnom. Jednostavno ne mislite o celulitu, već o svojim punim usnama i prelepoj kosi.
libido2Za razliku od muškaraca, žene izjednačavaju seksualnu intimnost sa emocionalnom, što može biti jedan od razloga zašto ste izgubili želju za seksom. Ako su vaša osećanja prema partneru mlaka, nećete ni željeti da vodite ljubav sa njim. Ako se bojite da ćete povrediti partnera ako mu kažete šta vas muči, imajte na umu da će ga mnogo više povrediti ignorisanje problema. Osećaće da vam ide na živce, a neće znati zbog čega, jer još uvek ne može da čita misli.
Kad ste izloženi stresu na poslu ili kod kuće, seks vam ne pada na pamet. Možete probati sa tehnikama relaksacije, a pomoći će i unapred planirani seks. Prije seksa uzmite malo vremena i probajte da se smirite. Vežbajte tehnike disanja i očistite um od svega osim seksualnih maštarija.
Starenje sa sobom donosi razne promene na ženskom telu. Jedna od promena je smanjena seksualna želja. Hormonalne promene uzrokuju između ostalog smanjenu vlažnost vagine pa polni odnosi mogu zbog toga biti neugodni i manje privlačni. libido3
Osim zdravstvenih problema, smanjenje seksualne želje se može pojaviti usled uzimanja nekih lekova. Lekovi za lečenje povišenog krvnog pritiska, antidepresivi, pa čak i kontraceptivne pilule mogu smanjiti želju za seksom, ali nemojte prestati sa uzimanjem lekova bez prethodne konsultacije sa lekarom. Svako prolazi kroz faze kada izgubi volju za seksom. Radije biste spavali ili popili čašu čaja, nego se valjali po krevetu sa partnerom. Ali ako ste nezadovoljni seksualnim životom ili smatrate da vam seksualna želja nije onakva kakva je bila, proverite u čemu je problem. Dugujete to svom partneru i što je još važnije sebi.


Oznake teksta

, , , ,

Napiši komentar
Arhiva tekstova

December 2019
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031