Sreda, 23.10.2019

Magazin » Ljubav » Ljubavni saveti » Prvi sastanak – korsni saveti za devojke

Prvi sastanak – korsni saveti za devojke

Objavi ovaj članak na

11.11.2014 8:00 AM

prvi dejtPrvi sastanak može biti vrlo stresan, naročito za devojke koje razmišljaju o svakom mogućem detalju, o svakoj mogućoj situaciji do koje bi moglo da dođe, prebiraju po glavi teme za razgovor i pitanja koja bi mogla da mu postave. Međutim, ne treba oko toga praviti nikakvu paniku, već se opustiti i biti svoj, jer ako mu se u startu ne dopadnete vi, već osoba koju glumite, kasnije nikako nećete biti zadovoljni mogućom vezom. Znamo kako devojke pokušavaju da odglume nekog drugog kako bi ostavile bolji utisak i zato vam dajemo nekoliko korisnih saveta šta od toga treba da izbegavate, a kako je zaista privlačnije ponašati se.

Nosite udobnu odeću

Normalno je da na prvom sastanku želite savršeno da izgledate, te u skladu sa tim i birate odeću. Međutim, to zaista nije prilika za nošenje neudobnih stvari, ma koliko vam one dobro stajale. Ona uska suknja vam zaista dobro stoji, ali ne nosite je ako već znate da nećete moći da dišete kada sednete. Visoke štikle izdužuju vašu figuru, ali ako su neudobne i svesni ste da ne možete dugo da hodate u njima, zar ćete ih stvarno obuti i rizikovati da zbog toga propustite predivnu romantičnu šetnju? Prvi sastanak je sam po sebi stresan i uvek se bar u izvesnoj meri osećate napeto, a odeća u kojoj se ne osećate prijatno samo će pojačati vašu nervozu. Zato izaberite odevnu kombinaciju u kojoj dobro izgledate, ali i koja vas neće omesti da se opustite i prikažete u najboljem mogućem svetlu.

Jedite

Većina devojaka na prvim sastancima izbegava da jede. Uverene su da će na taj način ostaviti bolji utisak, da će tako izgledati ženstvenije i prefinjenije. Međutim, muškarci to uglavnom karakterišu kao prenemaganje i foliranje. Naravno, niko ne očekuje od vas da pojedete i svoju i njegovu porciju, ali nema razloga ni da izbegavate da jedete. Osim toga, ako vas je odveo u restoran, sigurno je želeo da vas iznenadi ne samo lepim ambijentom, već i ukusnom hranom, pa bi u tom slučaju bilo vrlo nepristojno odbiti ga.

Zaboravite na telefon

U poslednje vreme smo svi pomalo opsednuti telefonima. Neverovatno, ali kada sednete u kafić i pogledat oko sebe, videćete veliki broj ljudi koji sede u društvu, ali koji ne prestaju da kuckaju poruke, razgovaraju telefonom, pregledaju profile na društvenim mrežama. Ako ste i vi jedna od onih koje to rade, razmislite dobro prija li vama kada želite o nečem da razgovarate sa nekim, a on vas ni ne sluša već gleda u telefon umesto u vas. Zato na prvom sastanku odložite svoj telefon. Ako ga budete proveravali na svaka dva minuta, vaš sagovornik će steći utisak da vam je dosadno sa njim i da jedva čekate da krenete.

Ne razgovarajte o bivšima

Sastanak sa potencijalnim partnerom definitivno nije trenutak da govorite o bivšim momcima i o tome kakavu ste vezu imali sa svakim od njih, bilo da imate samo lepe ili one manje lepe uspomene. U tom slučaju će steći utisak da vas ne zanima on i da se sastanak sa njim ne razlikuje mnogo od vaših viđanja sa drugaricama sa kojima možete o tome da pričate. Takođe, ne pitajte ga o bivšim devojkama. Čak i ako napravite tu grešku i vidite da izbegava tu temu, ne prvi dejtinsistirajte. To su ipak razgovori koje treba sačuvati za poodmaklu fazu veze.

Ne dosađujte mu posle sastanka

Koliko god da vam je bilo zabavno i prijatno u njegovom društvu, nikako mu nemojte dosađivati porukama ili pozivima nakon što se rastanete. Dovoljno je da mu date do znanja da ste se lepo proveli da bi vas, ako je i njemu bilo lepo, pozvao da se vidite i sledeći put.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031