Sreda, 23.10.2019

Magazin » Ljubav » Ljubavni saveti » Kako sačuvati intimu pored roditeljskih obaveza

Kako sačuvati intimu pored roditeljskih obaveza

Objavi ovaj članak na

23.08.2013 3:16 PM

roditelji i intimaMnogi roditelji usled okupiranosti decom zapostavljaju svoju intimu i ne stižu da posvete naročito mnogo vremena jedno drugom. Veruju da je malo verovatno uskalditi život roditelja i supružnika. Evo par saveta koji govore u prilog tome da je ipak moguće sačuvati intimu, pa čak i ako imate malu decu u kući…

Iskoristite momenat

Nemojte stalno deci biti za vratom, bar ne u onim trenucima kada su u kući i bezbrižno se igraju. Iskoristite te trenutke da ih provedete na što kvalitetniji način sa voljenom osobom. Naravno, ne možete baš mnogo ekperimentisati ako je dete u susednoj sobi, jer je veliki rizik da svakog trenutka pokuca na vaša vrata, ali možete zajedno da kuvate, gledate film ili jednostavno samo razgovarate. I neka vas ne grize savest ako poželite da svog mališana ostavite na čuvanje baki i deki, prijateljima ili bebisiterki kako biste zajedno izašli.

Pronađite zajednički hobi

Supružnici u velikom broju slučajeva imaju ista ili bar slična interesovanja. Kako biste što više vremena proveli zajedno, sami, pronađite zajednički hobi i držite se dogovora koji oko njega sklopite. Ako idete na neke sporstke aktivnosti, odredite kog ćete ih dana tačno praktikovati i uživajte zajedno u onome što volite.

Načite decu da pokucaju

Stvorite kod svoje dece svest o važnosti intime. Naučite ih da pre svakog ulaska u sobu pristojno pokucaju i sačekaju intima u brakuznak da je slobodno, a ne da upadaju bez ikakvog odobrenja. Međutim, kada budu odrasli, imajte na umu šta ste zahtevali od njih, pa i sami primenite iste gestove pristojnosti i poštujte njihovu privatnost.

Pojačajte muziku

Mnogo je sigurnije da tokom intimnih razgovora ili nečeg ozbiljnijeg pojačate muziku. To vam, nažalost, neće omogućiti da pravite naročitu buku, ali će bar sprečiti da eventualni uzdasi i slobodniji razgovori izađu iz sobe.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031