Magazin LjubavLjubavni saveti Kako da što lakše prebolite odbijanje

Kako da što lakše prebolite odbijanje

by Administrator

slomljeno-srceNiste ni prva ni poslednja koju je dečko odbio! Zato prestanite da očajavate i pokušavate da shvatite u čemu ste pogrešili. Jer niste ni u čemu! Nema razloga za brigu, paniku, preispitivanje, jer nije kraj sveta. Evo u kom pravcu treba da razmišljate kako biste što pre prevazišli odbijanje dečka koji vam se dopada!

Ne shvatajte to lično

Pretpostavljamo da je ovu rečenicu izgovorio svako kome ste se poažlili da vas je dečko odbio. Međutim, to zaista jeste tako! Odbijanje zaista ne treba da shvatite lično, ono često nema apsolutno nikakve veze sa vama, već sa osobom koja vas je odbila. Možda jednostavno nije preboleo bivšu ili ne želi ozbiljnu vezu, a to definitivno nema veze sa vama. Zato se nikako nemojte osećati manje važnom i poželjnom ako vas neko nekada odbije. Vaše samopouzdanje ne sme da trpi.

Ne krivite sebe

Ne lupajte glavu oko toga da li ste nešto u vezi sa dečkom koji vas je odbio uradili pogrešno. Ne krivite sebe što ste previše pričali na prvom sastanku, što se niste ustručavali da ga pitate sve što vas je interesovalo. Jer to ste jednostavno vi! Takvi ste i ni zbog čega i ni zbog koga ne treba da sputavate svoju ličnost. Jer da ste mu se i dopali kao neka druga vi, da li biste bili spremni da glumite i dalje tokom veze?

Odustanite od njega

Ako vas neko odbije, nipošto se nemojte truditi da mu dokažete da je pogrešio time što ćete ga na neki način uhoditi, hrliti na mesta na koja on ide, slati mu pregršt poruka i sl. Jednostavno, ne možete nekoga naterati da se zaljubi u vas. Kada se pojavi prava osoba za vas, svidećete joj se sa svim svojim vrlinama i manama i neće biti potrebe da mu stalno dokazujete zašto treba da bude zaljubljen u vas, voleće vas onakvu kakva ste.

Budite sa prijateljima

Kako biste lakše prevazišli raskid koji je on inicirao ili odbijanje veze koja čak nije bila ni počela, predlažemo vam da svoje slobodno vreme provodite sa ljudima koje volite i koji vam tu ljubav uzvraćaju. Ne zapostavljajte svoje prijatelje pod izgovorom da ste u depresiji zbog dečka koji je otišao, već koristite svaku priliku da se sa njima družite i razgovarate.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar