Sreda, 23.10.2019

Magazin » Ljubav » Ljubavni saveti » Iskrenost u vezi – neke stvari je bolje prećutati

Iskrenost u vezi – neke stvari je bolje prećutati

Objavi ovaj članak na

5.06.2014 4:48 PM

iskrenost u veziDečko/devojka vam je najbolji prijatelj i govorite mu/joj apsolutno sve? Oni iskusni kažu da ozbiljno grešite! Koliko god bili otvoreni, neke stvari morate čuvati isključivo za sebe kako biste izbegli moguće konflikte. Mi vas ovom prilikom savetujemo u kojim trenucima bi bilo bolje da držite jezik za zubima.

Koliko ih je bilo?

Ovo je jedna od onih neprijatnih tema koja se u nekom trenutku veze naprosto mora pokrenuti. Ipak, ma koliko želeli da budete iskreni jedno prema drugom, na pitanje Sa koliko si njih spavao/spavala? je nekada mnogo bolje ne odgovoriti. Pokušajte da suptilno promenite temu, jer pravi, odnosno odgovor koji će smatrati prikladnim, ne postoji. Naime, nikada ne možete sa sigurnošću znati da li će smatrati da je broj vaših prethodnih partnera i suviše veliki, ili da možda neće pomisliti da ga lažete jer ste mu rekli nižu cifru.

Bivši, bivši, bivši

Ako se ikada zapitate da li bi vašem partneru smetalo da razgovarate o vašem bivšem/bivšoj, uvek krenite od sebe i brzo ćete zaključiti da vam ni malo ne bi prijalo da slušate hvalospeve o nekome za koga tvrdi da je deo prošlosti. Čak i kada osetite potrebu da pohvalite neku osobinu vašeg bivšeg dečka ili devojke, ne činite to pred aktuelnim partnerom. Osetiće se ugroženo ako i sam ne poseduje vrline koje ste naveli, a i zapitaćete se koliko uopšte često mislite o prošlosti kad imate potrebu da o tome i javno govorite, zapitaće se da li vam je i dalje stalo i da li zaista žalite što ste odlučili da se rastanete. Što je najvažnije, nikako ne pravite poređenja.

Ipak, nije dobro ni vređati osobu sa kojom ste nekada bili pred sadašnjim dečkom/devojkom. Kao prvo, čim je pominjete znači da i dalje mislite na nju, a vaš partner nikad ne može biti siguran koliko često. Drugo, time na neki način vređate i sami sebe, jer zašto biste bili sa osobom za koju smatrate da vas nije vredna. I, na kraju, vrlo lako može pomisliti da ste dvolični da će i za njega važiti ista priča ako jednoga dana više ne budete zajedno.

Opet si se ugojio?

Volite svog dečka/devojku, ali ipak postoje neke sitnice koje vam kod njega/nje smetaju. Ili ni ne obraćate pažnju na njegove/njene nedostatke, ali ste ih jednostavno svesni.  Naravno, niko nije savršen. Ipak, iako smo svi svesni te činjenice, nije nam ni malo prijatno kada nam neko konstantno skreće pažnju na stvari koje nas ionako već dovoljno nerviraju. Potrudite se da izbegavate rečenice tipa Ti si se to malo ubucila?, Ne razumem zašto toliko voliš tu košulju? ili Još uvek nisi oprala kosu?

Prethodna seksualna iskustva

Bilo da ste ponosni na svoja prethodna seksualna iskustva ili da ni malo niste zadovoljni njima, to je ipak još jedna upoverenje u vezi nizu tema koje bi trebalo izbegavati u razgovoru sa partnerom. Jer, čak iako mu na zanimljiv način ispričate šta ste doživeli sa drugom osobom u krevetu u želji da ga nasmejete, vaš dečko/devojka neće moći a da vas ne zamisli sa drugom osobom u zagrljaju, što će neizostavno izazvati osećaj nelagodnosti. Vaš partner je svakako svestan činjenice da niste bili nevini kada ste ga upoznali, ali ne mora i ne želi da zna baš sve detalje.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031