Sreda, 23.10.2019

Magazin » Ljubav » Ljubavni saveti » 5 stvari koje treba izbegavati na prvom sastanku

5 stvari koje treba izbegavati na prvom sastanku

Objavi ovaj članak na

15.07.2013 8:00 AM

prvi-sastanakKašnjenje

Kašnjenje od 10 minuta je sasvim prihvatljivo, ali stići pola sata nakon dogovorenog vremena nije ni malo interesantno za onog ko čeka. Devojke vole ponekad za zakasne, vole da ih neko čeka, ali zaista nema potrebe za preterivanjem. Svaki minut čekanja pogoršaće utisak o vama, jer kašnjenje je zapravo nepoštovanje tuđeg vremena. Ako ipak odlučite da ne prihvatite naš savet, onda budite spremni na to da ne zateknete nikoga na sastanku .

Zanemarivanje izgleda

Uvek je prijatno videti da je druga strana uložila izvesno vreme u svoj izgled zarad sastanka sa nama. U suprotnom, ako izađete u odeći u kojoj obično šetate psa, sa neopranom kosom, nesređenom bradom ili noktima, druga strana vrlo lako može zaključiti da vam i nije naročito stalo kakav ćete utisak da ostavite na nju. Osim toga, zapitaćete se da li je i vama uopšte stalo do sopstvenog izgleda i jeste li uvek tako nemarni.

Pitanja, pitanja, pitanja…

Kada se sa nekom osobom sastajete prvi put, jasno je da mnogo toga želite da saznate o njoj, o njenim navikama, obavezama, prijateljima, životu uopšte. Ipak, trebalo bi da povedete računa da ne gušite drugu stranu gomilom možda čak i nepotrebnih pitanja za taj prvi sastanak. To može ostaviti vrlo loš utisak, jer takva situacija pomalo podseća na intervju i može biti vrlo neprijatna. Naročito izbegavajte pitanja o bivšoj/bivšem.

Gluma

Svi mi želimo da ostavimo dobar utisak na prvom sastanku, da impresioniramo osobu koja nam se dopada. U cilju toga mnoge osobe pokušvaju da se predstave kao neko ko one u stavri nisu i na neki način se boje da pokažu svoje prave
osobine. Ali, zar ne želite da se dopadnete nekome takvi kakvi zaista jeste? Ako joj se u startu svidite zbog onoga što jeste, to znači da bi među vama moglo da bude nešto ozbiljnije. Ako joj se, pak, ne dopadnete takvi kakvi ste, sa svim
svojim vrlinama i manama, nikom ništa, bolje da odmah znate na čemu ste nego da se zaljubite i patite kada tek nakon
prvi-dejtnekog vremena sazna ko ste ustvari.

(Ne)plaćanje računa

Muškarci vole da se osećaju superirno, te stoga mali broj njih prihvata da dama plati piće na prvom sastanku. Ipak, jednako ih može nervirati i situacija u kojoj devojka pre nego što treba da stigne račun odlazi do toaleta ili gleda kako on plaća, a da ne ponudi da to uradi ona.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031