Magazin LjubavLjubav i strast Dopisivanje preko interneta – zadovoljstvo ili rizik

Dopisivanje preko interneta – zadovoljstvo ili rizik

by Administrator

Seks putem internetaSajberseks je, mislilo se, najbezbedniji način uživanja u seksu: nema polno prenosivih bolesti, nema neželjene trudnoće. Oko 30% muškaraca i 15% žena sa naših područja bar jednom u životu su imali sajberseks . Međutim, on nije tako bezopasan kao što se čini na prvi pogled…

Zašto putem interneta?

Odgovor je vrlo jednostavan: internet mreža pruža brojne mogućnosti komunikacije bez granica, koja zadovoljava svaku vrstu fantazija, pa i seksualnih. Tokom sajberseks avanture učesnici zapravo vode drugi, novi virtuelni život, mogu da imaju novo ime, budu apsolutno drugih godina i da nemaju nikakve sličnosti sa opisom fizičkog izleda kakav su dali. Ovaj vid komunikacije pomaže i onim stidljivijim da se oslobode i uživaju. Pomaže? Ups, mislim da grešimo!

Društveni oklopTastatura

Naime, ljudi koji nisu naročito vešti pri sklapanju novih poznanstava, imaju manjak samopouzdanja zbog svojih fizičkih nedostataka, beže u daleki virtuelni svet za koji nam se samo čini da im pomaže. Naprotiv, on oko njih plete gustu mrežu u kojoj se koprcaju i teško se iz nje izvlače. Takvi ljudi, inače stidljivi po prirodi, postaju još zatvoreniji i više ni ne pokušavaju da sklope prijateljstvo sa kolegom sa posla, da flertuju sa osobom koja im se Zadovoljavanjesvidi i sa njom imaju vezu. Jednostavno, beže iz ovoga sveta i propuštaju čari koje on nosi sa sobom.

Akteri sumnjivog morala

Istraživanja su pokazala da osobe sa sajberseks iskustvom u 20% slučajeva nešto kasnije imaju i stvaran polni kontakt sa osobom koju su “upoznali” ovim putem. U stvari, o toj osobi se, kao što smo gore već pomenuli, u stvari ništa ni ne zna. Tokom sajberseksa sigurno nećete razgovarati o lepoj književnosti, muzici koja vas interesuje, prethodnim stvarnim vezama. Zaključujemo da je u pitanju veliki rizik, jer ovakve “usluge” koristi veliki broj osoba koji su nosioci polno prenosivih bolesti, ali i inače sumnjivi.

Međutim, nikad se ne zna – ta osoba može biti sjajna baš kao i vi, ali vi to nećete moći da znate dok je ne upoznate. A kada se sa njom susretnete, možda će biti kasno. Zato, obucite najlepše odelo – osmeh, pozovite prijatelje i koliko večras izađite u stvarnu potragu za partnerom.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

22.01.2015 23:13
Mihajlo

Zezanje, dopisivanje o svemu… 🙂

Ostavite komentar