Ponedeljak, 27.01.2020

Magazin » Ljubav » Hmm, da li vas i dalje voli?

Hmm, da li vas i dalje voli?

Objavi ovaj članak na

25.09.2010 12:01 AM

voli_ne_voli Dešava se da osetite da u vašoj vezi nije sve u redu. Nije onako lepo kao nekad, nema te bliskosti, zajedničkog smejanja, uživanja. A opet, druga strana ne traži raskid, stvari nekako idu i dalje, i vi se nadate da će se vratiti na staro. Nekad će se stanje stvari možda i popraviti, ali neretko neće, naročito ne ako je voljena osoba prestala da vas voli.
Teško je prihvatiti ideju da vas neko koga vi i dalje volite jednostavno više ne voli. Uveravate sebe da nije tako, to je samo neka trenutna kriza, sabraće se već voljena osoba, biće opet ona stara. Pa, da vas stvarno više ne voli, raskinula bi sa vama, zar ne? Ne uvek. Ima onih koji se boje sukoba, konfrontacije, nemaju hrabrosti za raskid iako više ne vole osobu sa kojom su, radije će da puste da se odnos nastavi dok… Ne znaju ni oni sami do kada, uglavnom se nadaju da će ona druga strana, osećajući nedostatak uzvraćanja emocija, da raskine sa njima. Drugim rečima mnogi su velike kukavice kad se radi o raskidu.
Što se toga tiče, mnogi su i velike kukavice kada se radi o tome da sebi priznaju da više nisu voljeni. Nadaju se da će se ljubav ponovo probuditi, ali ne samo to. Boje se da ostanu sami, ponovo bez dečka ili devojke, a tako je lepo imati nekog. Pored toga, ako je veza duže trajala, mnogo toga ste uložili u nju, pre svega emotivno, i ne želite da to sve bude “protraćeno uludo”. I još, ako se usudite da priznate sebi da je gotovo i da je vreme za rastanak, a vi još volite tu osobu, osećate se odbačeno.voli_ne_voli1
Kako prepoznati da vas osoba sa kojom ste više ne voli, da se ne radi samo o nekoj trenutnoj krizi? Neki od mogućih znakova su da se ta osoba udaljila od vas, i emotivno i fizički, i ne raduje se da vas vidi ili vas i izbegava, ne želi više da dolazi kod vas, niti da se druži i sa vašim društvom (a pre se družila sa njima). Ne treba zanemariti ni sopstveni instinkt: ako osećate da nešto nije u redu, da nešto tu nedostaje, vrlo je moguće da ste u pravu. Ako se konstantno osećate kao da ste na ivici da izgubite tu osobu, verovatno i jeste. Dobra provera može da bude da sastavite spisak svega onoga što biste želeli da postoji u vašoj vezi, a onda drugi spisak, svega onoga za šta ste sigurni da u vezi stvarno postoji. Poređenje ta dva spiska moglo bi da vam pomogne da uvidite činjenice. Naravno, može se desiti i da nakon poređenja ta dva spiska ustanovite da ste se bezveze uspaničili.
Slušali ste o takvim stvarima, a sada se i vama desilo – shvatili ste da vas vaš dečko ili vaša devojka više ne vole. Ne raskidaju sa vama, verovatno jer su prevelike kukavice za to, ali jasno osećate da ljubavi sa njihove strane tu više nema. Joj, kako je bolelo kad ste to shvatili – a boli još i više kad razmišljate šta dalje.
voli_ne_voli2Da li pokušavati da vratite ljubav voljene osobe? To najčešće ne uspeva, ali ako baš hoćete, možete pokušati – obično je bolje ne razmišljati o tome kao o vraćanju ljubavi, već o buđenju nove. Ponovo saznavanje šta je to što privlači voljenu osobu, i pokazati joj da ste vi to. A ako ispadne da je ipak bolje raskinuti, kako to učiniti, kad to toliko boli? Boleće još više ako ostanete sa osobom koja vas više ne voli – to je konstantan bol, plus vam užasno srozava samopouzdanje, osećate se sve lošije. Može da pomogne ako prestanete da idealizujete voljenu osobu, ako sebe podsetite na sve njene mane, i na taj način uverite sebe da ta osoba i nije baš toliko savršena kao što volite da zamišljate da jeste.
Veoma važno – nemojte svu krivicu svaliti na sebe, niti misliti da ste vi totalni gubitnik koga je nemoguće voleti. Vi ste super osoba, i te kako ste vredni ljubavi. Da li to znači da je ta osoba koja vas više ne voli totalni kreten? Ne, moguće je da jednostavno niste jedno za drugo, ili da VIŠE niste jedno za drugo, neko se tu promenio, oboje ste se promenili, okolnosti su se promenile, šta god, tek, vi više ne funkcionišete zajedno.
Nakon raskida, obavezno se “bacite” na aktivnosti koje će vam popraviti samopouzdanje. Bavite se onim za šta znate da vam dobro ide, a dobro je baviti se i nekom fizičkom aktivnošću jer to samo po sebi popravlja raspoloženje i puni vas pozitivnom energijom. Tako ćete biti još više super osoba nego što ste sad, i biće vam lakše da privučete nekoga ko je podjednako super. Srećno!

Komentari (1)

  1. milica

    Koliko me decko voli..

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031