Četvrtak, 12.12.2019

Magazin » Life style » Zujanje » Volonterska akcija AIESEC-a: Srce se nosi javno!

Volonterska akcija AIESEC-a: Srce se nosi javno!

Objavi ovaj članak na

8.08.2011 9:52 AM

organizacija aiesecProjekat ACTiviraj se jedan je od humanih projekata AIESEC-a i koncentriše se na socijalnu inkluziju dece bez roditeljskog staranja i osoba blaže ometenih u razvoju. Ove godine projekat se organizuje treći put i trajaće u periodu od avgusta do novembra 2011.

U okviru projekta volonteri i praktikanti iz inostranstva posećuju domove  “Jovan Jovanović Zmaj”, “Drinka Pavlović”, “Dragan Filipović Jusa” i Društvo za  pomoć osobama ometenim u razvoju “Stari Grad” gde kroz niz druženja i interaktivnih radionica, sportskih aktivnosti, izleta, odlazaka u bioskop i pozorišta, motivišu decu da rade na sebi kako bi se bolje uklopila u društvo.

Kao sastavni deo projekta organizuju se radionice u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Mihailo Petrović Alas” na temu tolerancije i različitosti sa ciljem da mlađa populacija nauči da se ova deca ne razlikuju od druge. Završnicu ovog dela projekta predstavljaće jedan veliki događaj, zabavnog karaktera, koji će okupiti sve učesnike na jednom mestu.

POZIV VOLONTERIMA

AIESEC Vas poziva da postanete volonter na projektu ACTiviraj se i ulepšate nekome detinjstvo i život. Pružite ljubav onima kojima je nepravedno uskraćena i postanite im jedna od najlepših uspomena u životu. Pokažite primerom da želite bolji svet za sebe i svoju decu.

Vaš zadatak će biti da držite edukativne radionice deci, na kojima će moći da iskažu svu svoju kreativnost i maštovitost. Takođe, imaćete priliku da svake prve nedelje u mesecu idete sa decom na grupne izlete u prirodu, bioskop, zoološki vrt ili pozorište. Ove aktivnosti će se održavati dva puta nedeljno, u trajanju od nekoliko sati.

Ovo je idealna prilika da steknete praksu, pomognete u rešavanju svetskog problema i da brinete o društvu u kojem živite. Za sve učesnike obezbeđeni su sertifikati, koji potvrđuju rad na projektu.

Ne zaboravite da Vaše malo nekome znači puno! Vi ste imali sve, neki nisu imali ništa.

Komentari (1)

  1. Jelena

    Da li jos uvek ostoje ovakve organizacije i gde se mogu prijaviti?

Napiši komentar
Arhiva tekstova

December 2019
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031