Sreda, 23.05.2018

Magazin » Life style » Zujanje » Selidba – da li je zaista skuplje unajmiti agenciju?

Selidba – da li je zaista skuplje unajmiti agenciju?

Objavi ovaj članak na

16.06.2015 6:49 PM

preseljenjeTroškovi kutija, traka, obeleživača, konopaca i ostalih stvari potrebnih za pakovanje i selidbu nameštaja i drugih predmeta, gas, putarine (ako se selite negde dalje), iznajmljivanje kombija ili kamiona kojim ćete prevoziti stvari, obroci i prenoćište ako se selite u inostranstvo… Sve će vas to koštati mnogo više nego da unajmite agenciju koja pruža usluge selidbe. Ne samo da ćete potrošiti mnogo više novca, već ćete isrpeti i sebe i porodicu, a takođe ćete izgubiti i mnogo više vremena nego da se obratite profesionalcima.

Selidba specijalnih tereta

Ako treba da preselite mnogo lomljivih stvari, stilski nameštaj ili vam je potreban prevoz klavira, vrlo je rizično da to radite sami ili da u pomoć zovete prijatelja. Biće mnogo jeftinije i sigurnije ako se obratite agenciji koja vrši selidbe u vašem gradu. Kako nemate iskustva u ovom poslu, lako se može desiti da oštetite neki komad nameštaja ili polomite neki predmet ne samo visoke monetrane, već i emotivne vrednosti. Agencije koje pružaju usluge selidbe najčešće daju garanciju, te s toga ne rizikuju sa vašim dragocenostima koje treba da prevezu. Pažljivo ih pakuju, prenose i prevoze do željenog odredišta.

Poverite posao iskusnima

Selidba nije ni malo jednostavan posao. Ona je proces koji zahteva ljude iskusne u ovoj oblasti. Zato nemojte unajmljivati bilo koga da prenosi i prevozi vaše stvari među kojima su brojni skupoceni predmeti i oni za koje ste posebno vezani i čije bi oštećenje za vas bilo nenadoknadivo. Obavezno se raspitajte o agenciji pre nego što je angažujete. Pozovite ih, pitajte šta god vas interesuje, pogledajte njihovu web prezentaciju i posavetujte se sa nekim ko već ima iskustva sa njom.

Selidba radnim danom

Veliki broj agencija koje se bave selidbama pružaju svoje usluge po nižoj ceni tokom radne nedelje nego vikendom. Naime, vikendom je mnogo veća gužva, pa je samim tim i cena nešto viša. Zato pokušajte da izdvojite slobodno vreme tokom nedelje, ako je to moguće, i uštedite novac koji biste mogli da potrošite na nešto novo za svoj dom.

Odmor

Dok drugi obavljaju posao umesto vas, opustite se i radujte se novim mogućnostima, novim prijateljima i novim iskustvima koje svako preseljenje nosi sa sobom.

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 5,00 od 1 glasova 12345

Napiši komentar
maj 2018.
P U S Č P S N
« apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031