Utorak, 18.12.2018

Magazin » Life style » Zujanje » Oprezno na putu do škole

Oprezno na putu do škole

Objavi ovaj članak na

28.09.2017 5:01 PM

U okviru društveno odgovorne kampanje “Na putu za bezbednost dece u saobraćaju” kompanija Total Serbia započela je projekat edukacije dece mlađeg školskog uzrasta koji obuhvata 17 osnovnih škola na teritoriji beogradske opštine Palilula. Cilj ovog projekta je da deca prvog i drugog razreda osnovne škole, koja spadaju u jednu od najugroženijih kategorija kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju, na zabavan i interaktivan način ne samo utvrde osnovna pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju, već i razumeju zašto ona postoje i zbog čega je važno da ih se pridržavaju. Edukacija se odvija u trajanju od jednog školskog časa koji vode iskusni pedagozi, uz podršku super heroja bezbednosti na putu, kostimiranog Total robota i supervizora.

Kroz vizuelnu demonstraciju, kartice-pitalice koje podstiču diskusiju i zabavno-edukativnu tablet igru “Na putu za bezbednost” koja je specijalno razvijena za potrebe ovog projekta i dostupna na lokalnom veb-sajtu kompanije Total, školarci se podstiču da sami zaključe zašto je opasno igrati se u zoni saobraćaja, prelaziti ulicu između parkiranih automobila, kretati se na biciklističkoj stazi, ne obraćati pažnju na osnovnu saobraćajnu signalizaciju i slično.

“Ponosni smo što smo danas ovde jer verujemo da ovaj projekat može doprineti većoj bezbednosti u saobraćaju tamo gde je ona, sigurni smo, najpotrebnija. Naši napori usmereni su ka deci mlađeg školskog uzrasta, ne samo zato što su ona najviše izložena opasnostima u saobraćaju, već i zato što verujemo da edukacija dece na ovu temu nikada nije suvišna. Total već pet godina unazad realizuje mnoge projekte na temu zaštite i bezbednosti u saobraćaju u okviru inicijative Decade of action for road safety 2011-2020 u velikom broju zemalja sveta i zaista nam je drago što je i Srbija postala deo naše globalne inicijative. Ove godine smo prisutni u 17 osnovnih škola na teritoriji opštine Palilula i nadamo se da ćemo uz podršku šire društvene zajednice u buduće imati priliku da obuhvatimo celu Srbiju”, izjavila je Tamara Mandić, marketing menadžerka u kompaniji Total Serbia.

Projekat “Na putu za bezbednost dece u saobraćaju” odobren je od strane Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i realizuje se uz podršku Gradske opštine Palilula. “Svi zajedno smo rešeni da naše škole učinimo bezbednijim, a decu spremnijom za svakodnevne izazove na ulici”, dodaje g-đica Mandić.

SmartPoint Adria

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 1,00 od 1 glasova 12345

Napiši komentar
decembar 2018.
P U S Č P S N
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31