Ponedeljak, 27.01.2020

Magazin » Life style » Zdravlje » Yumeiho masaža sve popularnija u Srbiji

Yumeiho masaža sve popularnija u Srbiji

Objavi ovaj članak na

6.01.2014 1:40 PM

yumeiho-masazaOva specijalna, orijentalna, božanstvena masaža, predstavlja prirodnu metodu samoizlečenja. To je manuelna terapija zasnovana na prirodnom načinu lečenja u kojoj osnovno sredstvo čine ruke terapeuta. Njen tvorac je Masayki Saionji, japanski fizioterapeut koji je ovu masažu kreirao 1978. godine i originalno nazvao Kotsuban Yumeiho ili Terapija za nameštanje kostiju kukova gnječenjem i pritiskanjem.

Koreni ove masaže potiču iz viševekovne tradicije, mudrosti i filozofije kineske kulture, kao temelj svoje metode ima terapiju zvanu Zheng Ti Fa što znači ’’Lečenje celine’’.Metode Yumeiha se temelje na principu ’’povratne sprege’’, što znači da ukoliko se meka tkiva opuste, kosti i zglobovi mogu namestiti u pravilan položaj, a ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan funkcionalan položaj tada se mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja.

Filozofija Yumeiha se temelji na teoriji težišta tela, ono određuje naše zdravlje, ako je težište na idealnom mestu čovek će biti zdrav i osećaće se dobro i težina bi trebala da bude pravilno raspoređena na obe noge, a ako je težište pomereno telo se napinje više na jednu nogu i doći će do iskrivljenja kičme i pojave raznih bolesti.

Ova masaža se izvodi na strunjači, a poželjno je da osoba bude odevena u udobnu i pamučnu odeću koja ne sputava pokrete, čini ga osnovnih 100 zahvata sadrži dve komponente koje se međusobno dopunjuju. Prva komponenta sadrži metode pritisaka i akupesure u svrhu omekšavanja i opuštanja mekih tkiva, a druga sadrži metode nameštanja koštano zglobnih struktura.

Yumeiho daje odlične rezultate kod osoba koje dugo sede i na taj način drže telo u istom položaju. Yumeiho se koristi i kod mnogih sportista koji su preopterećeni svakodnevnim intenzivnim treninzima i daje odlične rezultate.Veoma je povoljna i za osobe starijeg doba kod kojih je delotvorna za rešavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostalih problema koji su sakupljeni tokom života. Trajanje tretmana nije vremenski određeno.

Ova terapija dosta povoljno utiče na različite probleme lokomotonog sistema, glavobolje, bolove u vratnom i ramenom predelu, bolovi u kukovima,grčevi u mišićima,skolioze,spondiloze,dobre rezultate daje u sprečavanju bolova i deformiteta koštano zglobnog sistema. Yumeiho terapija vas čini gipkim i lakim, izgled tela i držanje se poboljšavaju oslobađa vas fizičkog i mentalnog zamora,depresija,poboljšava raspoloženje i ponovo uspostavlja sposobnost samoisceljenja. Zato se na istoku koristi kao preventivna metoda.

Tretmani se po pravilu ne izvode kod osoba koje pate od hemofilije, zaraznih bolesti poput tuberkuloze ili hepatitisa C, kod psihijatrijskih bolesnika (u slučaju da pate od paranoje i sličnih poremećaja), osoba sa glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih sudova i diskushernije u ranoj fazi.

Dobro izvedena Yumeiho masaža prodire duboko u biće.Ne otklanja samo bol, već poboljšava i stabilizuje emocionalno stanje-vraća osmeh na lice.

Nebojša Mančić
terapeut
Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity
www.kozmetika.edu.rs

Komentara (3)

  1. vane

    super metoda .dali se koristi vo makedonija i kade.

  2. Dragana Gajinovic

    Postovani, interesuje me masaza za cerku i mene. Ona ima 18, a ja 52 god. Molim Vas cena i adresa na koju da se javimo… hvala unapred

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031