Magazin Life styleZdravlje Reiki metoda – usmerite svoju energiju

Reiki metoda – usmerite svoju energiju

by Administrator

reiki metodaI dok tako gotovo čitav dan, svaki dan sedimo kao prikovani za stolice pred računarima, mobilnim telefonima i ostalim čudima koje nam najnovija tehnologija nudi, vrlo lako se možemo susresti sa umorom, pospanošću, osećajem isrpljenosti… Prema istočnjačkom mišljenu, ovaj tip umora odgovara padu vitalne energije koju oni zovu Ki. Ako se akumulira i ako čovek ne pronađe izduvni ventil, stres može izazvati hroničan umor praćen stalnom razdražljivošću i nesanicom. Upoznajemo vas sa Reikijem koji vam i tek kako može pomoći da svoj um i telo oslobodite nagomilane negativne energije.

Poreklo Reikija

Iz neznanja neretko smatran ezoteričnim, Reiki je metoda japanskog porekla otkrivena još početkom 20og veka. Njegov osnivač Mikao Usui otkrio ga je tokom Satorija, odnosno dok je proživljavao iskustvo svog duhovnog buđenja, što je zapravo i krajnji cilj zen budizma. Rei na japanskom znači univerzalan i objedinjuje pojmove materije, duše i duha, dok se Ki odnosi na vitalnu energiju koja je u nama samima. Reiki je na zapad stigao 1937. godine, preko Havaja, a danas se praktikuje u gotovo svim delovima sveta.

Principi Reikija

Reiki je jedna vrsta energetske terapije. Njegovom primenom, jednostavnim polaganjem ruku iznad tela,  obnavlja se protok energije i naše vitalne snage u cilju intenziviranja dinamike našeg tela. Reiki metod se zasniva na principu da svako od nas treba da nosi univerzalnu energiju.

Reiki metod podseća na masažu, ali onu energetkog tipa. Osoba na kojoj se primenjuje Reiki je opružena na stolu za masažu, obučena, prvo leži na leđima, a potom na stomaku. Terapeut postavlja dlanove iznad različitih delova tela, počevši od glave. Svaki dodir traje po nekoliko minuta. Na taj način se energija usmerava u pravom pravcu. Pri svakom
dodiru
treba osetiti toplinu u predelu na kome su položene ruke i blagi osećaj pospanosti. Jednom rečju treba osetiti
olakšanje. Neretko se ljudima dešavalo da imaju utisak da su spavali i da se ništa nije dešavalo, dok ima i onih koji reiki masazaosećaju protok energije praćen vizuelnim senzacijama.

Seansa Reikija traje oko 45 minuta, dok broj terapija zavisi od stanja individue.

U svetu u kome svi nekud jurimo, čini se nekad i besciljno, neophodno je naakumulirati u sebi pozitivnu energiju, vedar duh, osećaje blagostanja, sreće i zadovoljstva. Reiki je svakako jedan od načina koji se već decenijama dokazuje kao delotvoran.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar