Nedelja, 26.01.2020

Magazin » Life style » Zdravlje » Preporod nakon detoksikacije

Preporod nakon detoksikacije

Objavi ovaj članak na

8.09.2010 12:01 AM

detoksikacija Oslobodite se toksina u organizmu! Pročistite vaše telo i kožu…Tretman detoksifikacije bi vam omogućio da eliminišete sve što prlja vaš organizam i zagađuje vašu kožu. Iako je možda previše neverovatno očekivati da će se sve štetne materije u organizmu svesti na nulu, barem ćete brinuti o sebi tokom ovog procesa, a evo i kako!
Kao što se auto s vremena na vreme odvozi na čišćenje, tako treba čistiti i telo iznutra, posebno na kraju svakog godišnjeg doba. Koncept detoksikacije je i dalje malo nejasan: po nekim njenim pristalicama, ona čisti ten, razbistruje um, jača memoriju, poboljšava cirkulaciju, razvija energiju i vitalne funkcije… Detoksikacija je neophodna u svetu gde je sve zagađeno.
Da li treba čistiti organizam da bismo bili lepi i u formi?
Da bi podupreli svoje ideje, pristalice detoksikacije govore o krizi ludih krava, o riletima bogatim listeriozom… Detoksikacija dakle poprima oblike ideologije. Treba podsetiti da je po većini naučnika naše moderne ishrana, toliko omalovažavana, pre svega mnogo sigurnija od one pre nekoliko vekova. Ovu tezu potvrđuju i mnogi savremeni lekari.
Šta je proces detoksikacije?
Programi detoksikacije čiste organizam iznutra da bi bolje funkcionisao.
Što se tiče tipa programa, možete izabrati onaj koji traje 3 nedelje ili vikend-detoksikaciju.
Prva opcija, 3 nedelje: pošto ste se odlučili za lečenje od tri nedelje, temeljno dubinski ćete očistiti telo. Program podrazumeva čišćenje organizma napicima. To su pre svega razni čajevi i sirupi na bazi brezine kore, zove, zelenog čaja, peteljke trešnje… Većina preporučenih napitaka i čajeva sadrži diuretike: ako patite od zadržavanja tečnosti, ovo će vam biti korisno, ako ne, onda nema velikog značaja. Što se tiče namirnica koje se savetuju, one treba da budu bogate vlaknima koja stimulišu rad creva, što omogućava da se brže izbace ostaci iz organizma. Preporučen dnevni unos vlakana je 20g, ali, nažalost, savremeni čovek unese daleko manje. Pazite da ne odete u drugu krajnost, jer vlakna treba postepeno uvoditi u ishranu, zato nemojte preterivati jer ćete nadražiti debelo crevo. Ne zaboravite da se vlakna mnogo brže vare ako su skuvana.
Naravno, jako je važno imati i održavati dobru životnu higijenu. Priuštite sebi namirnice koje su dobre za zdravlje i lepotu, kao što su voće i povrće, i odvojite vreme samo za sebe da se relaksirate i bavite sportom.
Ako vam tretman od 3 nedelje deluje dug, postoji brža varijanta, vikend-detoksikacija.
Druga opcija, vikend: ako često preterujete sa hranom, ako malo spavate, ako ste pod stresom, umorni… Poklonite sebi jedan vikend za opuštanje. Ovaj vikend program propisuje stroži režim, ali kraći… Generalno, savetuje se režim ishrane blizak gladovanju, bogat napicima, voćem i povrćem. Što se tiče napitaka, dozvoljena je voda, sa medom i limunom, i čajevi. Najpreporučljivije su namirnice bogate vlaknima (zeleno povrće, cerealije, mahunarke).
Glavni efekat programa je da vas primora da se odmarate: unoseći malo hrane, ne dobijate dovoljnu energiju za neke teške i naporne aktivnosti.
U petak uveče uronite u opuštajuću kupku, a ostala dva dana vikenda iskoristite da negujete kožu: pilingom, hidriranjem, masažom… Jednom rečju, mazite sebe!
Kakvi su efekti detoksikacije?detoksikacija.jpg2
Fiziološki se organizam ne može u potpunosti očistiti, kao što se ne može očekivati trenutno podmlađivanje, udesetostručena energija, jača memorija, poboljšanje cirkulacije itd. Međutim, dok sprovodite određeni režim ili tretman brinete o sebi i posvećujete vreme sebi, što je samo po sebi blagotvorno, zar ne? Dakle, procesom detoksikacije brinete o svojoj ishrani, usvajate zdraviji način života, opuštate se, odmarate, ležete ranije.
Nakon lagane večere i noći kvalitetnog sna, vaša koža je odmorna, ten osvežen, a crte lica opuštene. Ne zaboravite da je san najbolji proizvod za negu lepote!
Detoksikacija organizma je u stvari način da se odmorite i pažljivije birate namirnice kako bi vaša ishrana bila izbalansirana. Detoksikacija koristi, posebno kada živite u velikom i zagađenom gradu.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031