Magazin Life styleZdravlje Prehlada se da obići

Prehlada se da obići

by Administrator

PrehladaPrehlada – gotovo da ju je nemoguće obići ovih dana. U prevozu, na poslu, u školi, u banci, kod druga/drugarice, u obdaništu… prehlada vreba sa svih strana, a mi nikako da se opametimo i konačno pokušamo da je prevarimo. Ne, prehlada se ne može sprečiti kada već osetimo kako nas steže u grlu i nosu, tada je već uveliko tu i nema nameru da se seli iz nas makar nedelju dana kakvim god lekovima se “kljukali”.

Zato, okrenimo se prirodi koja nam iz svoje apoteke nudi obilje voća koje “puca” od zdravlja i vitamina, baš kao što ćete i vi kada počnete da ga jedete. Vitmini kojima je voće bogato uopšte jačaju imuni sistem, pa je samim tim manja verovatnoća da ćete se prehladiti.Zelena jabuka

Grešno voće

Jabuke nisu skupe, a prepune su nama važnim antioksidantima. Flavonoidi kojima je takođe bogata deluju protiv virusa, bakterija, ali i regenerišu kožu i kontrolišu oksidaciju masnoća. Kompot od jabuka isto je zdravo i ukusno rešenje. No, takva vrsta jabuke prija Grejpfrutcrevima dok ćete kuvanjem uništiti sve supstance koji bi vas rešili glupe, dosadne prehlade.

Grepfrut sa Barbadosa

Grejpfrut se rasipa vitaminom C, ali i limonoidima koji regulišu holesterol. Sok od grejpfruta je ukusan, no nekima smeta njegova gorčina. U tom slučaju ga nemojte razblaživati vodom, već dodajte minimalnu količinu šećera. Ako ste na dijeti, na šećer dodat u sok ćete morati da zaboravite i popijete ga makar na silu, s obzirom da vrlo povoljno deluje na metabolizam. 

Bananaman

Ne bi trebalo da izbegavate banane. One jesu kalorične, ali i izuzetno zdrave, pa je dobro priuštiti ih makar jednom Gripnedeljno, ako ne želite da kvarite dijetu. Glavni aduti banane su pre svega vitamin B6, a potom i kalijum i magnezijum, za koje vrlo dobro znamo koliko su značajni za naše kosti.

Mirišljavi ananas

Ananas predivnog ukusa još je jedan među voćkastim izvorima zdravlja. Sadrži ogromne količine vitamina C, E, B, zatim kalijuma, natrijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora i mangana.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar