Četvrtak, 20.02.2020

Magazin » Life style » Zdravlje » Mamurluk – kako ga ublažiti

Mamurluk – kako ga ublažiti

Objavi ovaj članak na

21.11.2010 12:01 AM

MamurlukMamurluk nakon burne večeri nikako ne prija. Usporava ceo sutrašnji dan, izaziva glavobolju, mučninu… jednostavno, mamurluk vas totalno poremeti. Verujemo da se ne možete baš uvek suzdržavati alkohola, naročito kada drug slavi odlazak u vojsku, ženi se ili dobije sina. No ipak, mamurluk koji sledi može se ublažiti.

Smažite porciju roštilja!

Da vas alkohol ne bi brzo “uhvatio”, pre nego što pođete na žurku dobro se najedite. Iako nije zdrava, masna i jaka hrana u ovom slučaju je odličan saveznik. Naime, mast usporava dovod alkohola u vašu krv, pa ćete se mnogo sporije opijati. Ako primetite da vam opijanje ne ide, nemojte preterivati, odustanite, nije vam neophodno.

Vodeee!!!Šampanjac

Razlozi zbog kojih patite i mučite se sutradan sa svojim telom i sa svojom psihom jesu otrovi koje ste uneli u telo i dehidratacija koju je alkohol prouzrokovao. Pijte što više tečnosti. A ne, ne radujte se, ne mislimo na alkohol! Pijte vodu! Ona će telu nadomestiti izgubljene količine, pa ga samim tim i podići “iz mrtvih”. Dobro, istina je da nećete imati mira s obzirom da ćete konstantno šetkati do toaleta i nazad, ali šta je tu je.

Celulozom protiv toksina

Voće ili ceđeni sokovi ubrzaće proceš čišćenja organizma od tih silnih otrova, ali ga i nahraniti vitaminima. Koliko god Nazdravljanjevas mrzelo da ljuštite voće, pa još ga i cedite bez sokovnika, zaboravite na zaslađene vodice iz prodavnice koje ne sadrže voće u količinima u kojima je vama ono potrebno.

Za razliku od perioda pre konzumiranja alkohola, sada se podrazumeva da masnu hranu nećete ni pomirisati. U suprotnom, mamurluk će vam još teže pasti, mučnine će biti sve nesnosnije. Zato se naoružajte vitaminima i dan provedite u krevetu uz dobru knjigu ili film.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

February 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829