Magazin Life styleZdravlje Eliminacija tetovaže

Eliminacija tetovaže

by Administrator

tetovaza Uklanjanje tetovaže hirurškim putem često podrazumeva ogrebotine na koži, dermoabrazija oštećuje epiderm, te se laser nameće kao najadekvatnije rešenje za uklanjanje neželjene tetovaže bez ikakvih tragova.
Pre ovakvog zahvata je obavezno posetiti dermatologa ili hirurga koji bi ispitao gustinu i dubinu pigmenta dela kože koji će se tretirati, ali i površinu kože pri čemu je bitno ispitati i raznobojnost tetovaže.
Eliminacija laserom
Dva postojeća tipa lasera pogodna za uklanjanje tetovaža jesu laser „CO2“ i laser „Q-Switched“. Ovim drugim, čiji je rad zasnovan na selektivnoj termolizi, pigmenti boja se pretvaraju u prah i progresivno eliminišu zahvaljujući aktivnosti makrofagnih ćelija. Ova metoda brisanja tetovaže može biti perfektna i bez ikakvih ožiljaka. Laser „CO2“ se primenjuje pod lokalnom anestezijom, a pogodan je i za isključivo površinske tetovaže, rađene bojom ktatoooja se ne ubrizgava potpuno u kožu. Tretman traje oko tridesetak minuta, ponavlja se desetak dana, a cene je između 50 i 70 eura. Ali, manje je efikasan pri eliminaciji pigmenata duboko ubrizgane boje.
Što je tetovaža veća, veći je i broj seansi eliminacije tetovaža (samim tim i cena), za čiji je krajnji rezultat veoma bitna lokalizacija tetovaže, godine postojanja, dubina uboda igle pri izradi. Morate računati i na moguću opciju pojave opekotina, koje znaju da budu jako bolne.
Posle tretmana
Nakon eliminisanja neželjene tetovaže sa tela, obavezno se mora nositi odeća čiji je sastav stoprocentni pamuk i svakodnevno aplikovati kreme, konstantno ih menjajući. Izričito je zabranjeno izlaganje sunčevim zracima i praktikovanje sportskih aktivnosti. Što se tiče ponovne izrade tetovaže, ne sme se raditi najmanje 6 meseci nakon uklanjanja.

2 komentara

Slične teme

2 komentara

23.05.2010 21:35
enis

Molim vas interesuje me skidanje tetovaze. Znam cene upoznat sam sa ovog sajta. Molim vas odgovorite mi cim budete mogli primite srdacan pozdrav

04.12.2012 00:36
sasa

na kom broju vas mogu kontaktirati radi uklanjanja tetovaze?

Ostavite komentar