Magazin Life styleTrudnoća Neželjena trudnoća vaše mezimice

Neželjena trudnoća vaše mezimice

by Administrator

Neželjena trudnoćaNeželjena trudnoća svakako je nešto što mnogi vide kao problem, zato i nosi takav epitet. Neželjena trudnoća danas je sve češća pojava. Kada zatekne dugogodišnji nevenčani par ili dvoje u braku, onda ona ni ne predstavlja tako veliki problem. Međutim, kada pokuca na vrata adolescentu… Tada automatski neželjena trudnoća postaje i problem roditelja čije dete čeka dete.

Kada vam vaša mezimica koja je do juče važila za primer i koja je imala sve što jedan roditelj može da poželi saopšti da je u drugom stanju, ostajete bez teksta. Potajno se nadate da se samo šali sa vama ili da je u pitanju neka greška, ali momentriSuncokret prolaze i shvatate da je njena neželjena trudnoća stvarnost.

Svakako da će vas interesovati ko je muškarac zahvaljujući kome je dospela u naigled bezizlaznu situaciju, interesovaće vas kada se to dogodilo i zašto nije vodila računa. Međutim, pokuišajte da shvatite da je neželjena trudnoća prvenstveno njen, a ne vaš problem. Nemojte joj dodatno otežavati teškim, mučnim pitanjima, jer kada oseti potrebu, sigurno će vam sama sve reći.

Nikako je nemojte osuđivati, svesna je da je napravila grešku i jednom za svagda će se svakako opametiti. U svakom zlu, makar jedno dobro, pa će tako i ona postati zrelija, ako je naučite da se bori na pravi način.

Roditi ili ne?

Kada je trudnoća tu, javljaju se pitanja da li roditi ili ne. Iako ste svesni da će rađanje na neki način poremetiti njen život, dosadašnju svakodnevicu, morate biti spremni da će ona možda ipak odlučiti da rodi dete. Tada, iako se možda ne slažete sa njenom odlukom, morate biti uz nju. Objasnite joj da ne treba da se stidi u tom slučaju i ćete joj pružati isključivo podršku i pomoć.

IgračkeKada se dete rodi, objasnite svojoj mezimici da ćete joj pomagati kako u kupanju, oblačenju, i hranjenju deteta, tako i da će morati da se vrati svojim školskim obavezama. Koliki god joj to problem predstavljalo, i ona i vi ste svesni da je sve to zarad njenog i dobra deteta koje će se roditi.

Vaša malena  biće svesna da pored bebe ne može više svake večeri do kasno ostajati sa drugaricama, izlaziti po klubovima, a kući dolazi pripita osećajući se na dim cigareta. U slučaju da joj takve stvari ne dopiru do mozga, onda morate uvesti kazne koje će je učiniti kvalitetnijim roditeljem.

Ako ste pročitali ovaj tekst, a niste do sada imali ovu vrstu problema, to ne znači da ne treba da radite na njegovoj prevenciji. Razgovarajte što više sa svojom decom o seksualnim odnosima, o kontracepciji, o trudnoći. Ne dozvolite da mu tinejdžerski časopisi ili drugarice formiraju mišljenje i budu jedini izvor saznanja o ovoj problematici.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar