Magazin Life style Šta i zbog čega sanjaju trudnice?

Šta i zbog čega sanjaju trudnice?

by Administrator

trudnica Zamislite, dva sata ujutru je, vi se znojite, uzdišete, stežu vam se mišići… i vi ste usred jednog od najboljih orgazama koje ste ikad doživeli otkad ste mogli da uskočite u svoje pantalone normalne veličine. A sada zamislite ovo – prevrnete se na bok, vidite svog supruga kako čvrsto spava i hrče istu melodiju kao i svake noći i shvatite da ste upravo imali vruću aferu sa najzgodnijim muškarcem koga ste ikada videli. Brzo zatvorite oči i nadate se da će se san nastaviti onde gde ste stali. Ali ništa od toga. On je sa buđenjem nestao. Dobrodošli u svet čudnih, neobičnih trudničkih snova koji uvek deluju kao da su stvarni.
Obratite pažnju jer snovi imaju važne informacije za vas. Zašto snovi kod trudnica mogu biti toliko intenzivni i zašto deluju kao da su stvarni? Saznajemo zašto je to tako i šta vam vaša podsvest govori…

Zašto sanjamo?
Snovi su odraz emocionalnog stanja. A nije nikakva tajna da buduće mame mogu, što se toga tiče, biti jako nepredvidljive. Osećaj uzbuđenja, straha i anksioznosti ne samo da utiče na svakodnevni život, već utiče i na vaš san.
Intenzitet i interpretacija je drugačija za svaku ženu, zavisno od stresova kojima su izložene. Planirana trudnoća može podstaći pozitivne snove o licu deteta ili prvom hranjenju. Sa druge strane neplanirana, iznenadna trudnoća može izazvati noćne more u kojima se pokušavate nekome da pobegnete. Ovi intenzivni, „stvarni“ snovi imaju drugačiji scenario u svakom tromesečju jer se vaše emocije menjaju kao se bližite kraju trudnoće.
Dragi izgubila sam bebu!
Prvo tromesečje:
snovi o gubitku ključeva ili drugih stvari, zaboravljanje hranjenja bebe ili situacija u kojoj ste je izgubili ili zaboravili negde.
Tumačenje: Ovako se iskazuje vaš strah da nećete biti dovoljno dobra majka. Ne brinite sve će biti u redu. Samo se prisetite koliko je žena pre vas prolazilo kroz iste probleme i muke.
Divlji sekstrudnica1
Drugo tromesečje:
snovi o seksu sa mužem ili nekim drugim.
Tumačenje: Ovo može ukazivati na nekoliko stvari. Ili su vam hormoni povišeni, pa vam značajno povećavaju želju za seksom ili vam fali seks iz nekog razloga – izgubili ste želju za seksom ili vi ili vaš partner, možda vas je strah da detetu ne naškodite (iako se to neće dogoditi), možda vas unapred brine hoćete li imati vremena za intimni život jednom kada dete dođe…
Lice deteta
Treće tromesečje:
život sa detetom, pripremanje za njegov dolazak, držanje i hranjenje deteta, igranje sa bebom…
Tumačenje: Vaše telo se priprema za dolazak deteta i vaša podsvest zamišlja kako će se sve to zapravo izgledati. Ovo može biti veoma korisno jer vas priprema za sve što ćete morati da obavljate jednom kada beba dođe. Menjanje pelena i istovremeno kuvanje ili čišćenje je veoma često za majke, pa ćete i vi naučiti da obavljate više stvari odjednom. Vaši snovi vas pripremaju za to.
Zarobljenost
Svako tromesečje
: Osećaj zarobljenosti na nepoznatom mestu, trčanje kroz tamni tunel ili davljenje.
Tumačenje: Strah vas je da ćete izgubiti sopstvenu slobodu.  Moraćete više stvari da radite odjednom, vaš život će se okretati oko tog malog bića i moraćete se boriti da pronađete dodatno vreme za sebe, partnera i ostatak porodice. I još mnogo, mnogo toga… Ako ovo shvatite i prihvatite, majčinstvo će vam biti mnogo lakše.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar