Magazin Life stylePrijatelji Najbolja drugarica ili neprijatelj?

Najbolja drugarica ili neprijatelj?

by Administrator

Najbolja drugarica vam se čini nepodnošljivom? Među vama se polako gasi ono iskreno prijateljstvo koje ste imali i ona polako gubi status “ najbolja drugarica “ koji nosi već duže vreme? Ako tako stoje stvari, onda je definitivno vreme da jednom za svagda prekinete druženje koje vam i onako ne pričinjava zadavoljstvo.

Najbolja drugarica uz koju ste se do sada osećali potpuno opušteno, osoba sa kojom ste o svemu mogli da razgovarate  i koja je i vama poveravala svoje tajne polako počinje negativno da deluje na vas. Nakon svakog vašeg viđanja se osećate kao da ste ceo dan “prenosili džakove”, “prijateljica” vas guši svojim pričama ne dozvoljavajući da “zinete”, a svakom vašem postupku u stanju je da prikači gomilu pridika. Ako ste do sada pokušavali da sve ove činjenice sakrijete od sebe, zaista je vreme da okončate čitavu tu priču, jer takva osoba definitivno vam ne želi dobro.

Pošto je sve ovo što smo naveli nakako suviše opšte, evo par primera koji jasno stavljaju do znanja da se treba distancirati od drugarice:

  • Viđate se gotovo svaki dan, pritom, ona je ta koja vas zove. Uvek je raspoložena za šoping, kafu, bioskop. Međutim, izašli ste u toku vikenda u jedan klub u kojem ona upoznaje preslatkog dečka. Od sutra ujutru kada je dečko pozove da izađu prestaje da se viđa sa vama i ne kontaktira vas u meri u kojoj pre jeste. Osoba koju poznaje svega par dana bitnija joj je od vas, ali zato, kada dečko ode na iznenadni put ili jednostavno odluči da izađe sa svojim društvom, ona se baš tad seti kako bi bilo lepo da se vidite. Znači, druži se sa vama kada joj je dosadno i ne radi obostranog, već isključivo radi svog zadovoljstva, tačnije ubijanja vremena.
  • Zatrpani ste gomilom obaveza, glava vam je na sve strane! Bilo bi sasvim normalno i očekivano od osobe koja sebe naziva vašim prijateljem da za to ima apsolutnog razumevanja. Međutim, baš suprotno. Stalno vas zivka, pokušava da vam ona organizuje vreme “kako samo ona to ume”, a ako odbijete da u ono malo slobodnog vremena koje imate odete sa njom u pozorište – eto je na vratima. Doćiće sa izgovorima kako želi da se opustite uz par sočnih tračeva. Međutim, da joj je vaša relaksacija cilj, teško da bi tako postupila.
  • Osoba koja na vas konstantno gleda kao na protivničkog igrača nikako vam ne može biti prijatelj. Neko ko uvek grabi pred sobom ne obazirući se na sebi blisku osobu samo je sebična, sujetna bezobraznica od koje se podhitno treba distancirati.

Ne treba da vam bude žao što se rešavate ovakve osobe. Ona je na gubitku.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

08.02.2013 16:10
martina

tako je..samo sto je na srpskom…ja pricam hrvatski,ali nema veze razumijem.ali bi bolje bilo knjizevno.pomoglo je stvarno.ovi listovi su super! imam jednu takvu,prije to nisam znala,ali mi je pomoglo!HHVVAALLLAAA! vidjet ce ona!!!!!

Ostavite komentar