Magazin Life stylePrijatelji Muško-ženska prijateljstva – da li zaista postoje?

Muško-ženska prijateljstva – da li zaista postoje?

by Administrator

PrijateljstvoMuško-ženska prijateljstva prema mišljenju mnogih ne postoje, dok drugi pak tvrde da su mnogo jača nego prijateljstva među osobama istog pola. Što se tiče ove prve pomenute grupacije, oni su mišljenja da su muško-ženska prijateljstva nemoguća, jer se kad-tad u to prijateljstvo umešaju nešto uzvišeniji osećaji. Pa šta mislite, zašto traju tako kratko? Jer bar kod jedne od te dve osobe dođe do izvesnih simpatija, te ona postaje ljubomorna na sve druge i prijatelje i udvarače.

Sigurni smo da su mnogi od vas imali problem sa partenorom zbog njegovog druga/drugarice od kojeg se ne razdvaja. Pa, možda mu treba verovati, možda vaš partner ne gaji druga osim prijateljska osećanja prema toj osobi, ali ta(j) njegov drug/drugarica prema njemu… Muško-ženska prijateljstvaOsmesi međutim mogu da postoje ako se dve osobe znaju od malih nogu i od tada su svakodnevno nerazdvojne. Onda među takvim osobama čak ne postoji prijateljstvo , već oni prelaze na viši stupanj ljubavi i poštovanja – počinju jedno drugo da posmatraju kao brata/sestru.

Ovakva prijateljstva nekome su lepa iskustva, prijatno im je to što sa drugom osobom mogu da dele baš sve, da joj kažu ono što nikome ne bi mogli. Podaci izvesnih istraživanja otkrili su da većina muškaraca ima prijateljice, a ono što im se najviše dopada u tom odnosu jeste što mogu pokazati pred njima sve svoje slabosti, ne libe se da na njenom ramenu čak i zaplaču, dok žene slabo veruju u ovu vrstu prijateljstva. Njihova obrazloženja su uglavnom ista: one tvrde da su imale nekoliko iskustava i misleći da imaju prijatelja upustile su se u odnos za koji se ispostavilo da Muško-ženski odnosinije potrajao dugo, upravo zbog toga što su privlače svog “prijatelja”.

Muško-ženska prijateljstva ako i kada postoje, onda su ona zaista jaka. Obema osobama fizički izgled je apsolutno nebitan, bilo da je druga osoba lepa ili ne. Još jedna dobra strana, koliko god to kontradiktorno zvučalo, jeste to što su muškarci i žene potpuno različiti, pa njihova međusobna dopunjavanja vrlo pozitivno utiču na odnos. Zatim, ako imate partnera, vrlo lako ćete moći da zaključite šta u određenom trenutku misli i zašto se baš tako ponoša, u čemu vam može pomoći prijatelj koji će vas uputiti na način razmišljanja osoba tog pola.

Međutim, ako uskoro planirate brak, a imate jedno ovakvo prijateljstvo o kojima prilčamo, onda, nažalost, morate doneti odluku: ili ćete se i dalje družiti sa tom osobom znajući da vašem bračnom partneru to ne prija i biti svesni da će se on ljutiti kada god se viđate, ili će to prijateljstvo morati da se završi. Naravno, ako imate nešto razumnijeg partnera koji može da shvati vaš odnos, onda se ne morate libiti ničega, već slobodno uživati i u jednom i u drugom.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

01.07.2013 14:52
mihael

potpuno ste u krivu muško-ženska prijateljstva postoje i nema nikakvih osječaja

Ostavite komentar