Ponedeljak, 19.08.2019

Magazin » Life style » Prijatelji » Ljubomorna prijateljica

Ljubomorna prijateljica

Objavi ovaj članak na

4.10.2010 9:00 AM

Ljubomorna prijateljica nije baš tako neuobičajena pojava. Imate oko sebe mnogo drugarica koje, kako vam se čini, zavide na onome što imate, na rezultatima koje postižete. Ljubomorna prijateljica znaće da i po nekoliko dana bude rezervisana zbog nekog vašeg uspeha, pa ne bi bilo čudno i da ospori zaslugu. Međutim, jeste li se ikada zapitali da li ste možda baš vi ljubomorna drugarica u tom odnosu?

Pravi prijatelj osoba je sa kojom o svemu možete da razgovarate, pa čak i o problemima i tajnama koje se ne mogu poveriti ni porodici. On je uvek tu da sa vama podeli najlepše, ali i najružnije trenutke od kojih je sačinjen vaš život.

Prijatelji jedni na druge ne treba da gledaju kao na rivale koje što pre treba preteći, u suprotnom, nije reč o prijateljstvu. Uspeh prijatelja treba da u nama izazove isključivo pozitivna osećanja, radost, sreću, pa čak i ako to podrazumeva da mi gubimo u toj igri. Jednostavno, prijatelja ne tretiramo ništa lošije nego nekog od članova porodice.

Vi i vaša prijateljica imate normalan odnos sve dok ne primetite da vam smetaju lepe stvari koje joj se događaju. Krivo vam je zbog toga, grize vas savest, jer je duboko u srcu volite i ne želite da ljubomora uništi sve ono što ste do sada zajedno gradile, ne želite da izgubite tako kvalitetnu osobu koja je sve vreme bila uz vas i da izneverite njeno poverenje? Pa, na vidiku nam je rešenje, jer se, na svu sreću, ljubomora leči. Samo je potrebno biti uporan.

 • Postavite sebi cilj u svakoj životnoj oblasti, te osmislite strategiju njegovog postizanja.
 • Ako vaša prijateljica pre stigne do svog cilja, razmislite u kome je problem. Možda je to znak da se ne trudite dovoljno.
 • Nije sramota zamoliti drugaricu da vam se pridruži u jurenju za snovima, možda vas motiviše, ohrabri.
 • Ne nagovarajte svoju pijateljicu na postupke koje ni same ne biste napravile samo da ona ne bi uspela.
 • Pokušajte da sebi stavite u njenu poziciju o kojem god se njenom problemu radilo i razmislite kako biste se protiv njega borili.
 • Osim saveteima, pomozite joj i fizički, ako je nešto u vašoj moći.

Jer, kako to kaže Jovan Dučić, “ljubomora je nesumnjivo jedno osjećanje koje je izvor najstrašnijih nepravdi i najprostačkijih nastupa.”

Pregled komentara (2)

Pošaljite komentar

Ocena: 3,67 od 3 glasova 12345

Komentara (2)

 1. martina

  pomoglo je…stvarno..ja imam jednu takvu,a to nisam prepoznala!vidjet ce ona

  Ocena komentara: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Ana

  Ne razumem ljubomorne ljude.Prvo mi kaze:,,Jao sto imas lepu kosu..”,a kasnije mi kaze da i nema neke komentare za nju (kosu).
  Prvo je pocela nesto da prica na moj racun….Ja sam je samo hladno pogledala…..
  I rekla je:,,Nemoj da me gledas tim’ zelenim ocima”.Tu sam takodje zakljucila da je ljubomorna na moje oci…
  Takvim ljudima treba jedno lecenje.

  Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

Napiši komentar
avgust 2019.
P U S Č P S N
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031