Petak, 24.01.2020

Magazin » Life style » Koji poklon kupiti prijatelju?

Koji poklon kupiti prijatelju?

Objavi ovaj članak na

20.03.2014 2:20 PM

Pokloni nas uvek obraduju i podsete na nešto lepo. Svi vole poklone, ali nekada kupovina poklona predstavlja pravi napor, posebno ako ne znamo šta nekome da poklonimo. Da biste odabrali pravi poklon za svog prijatelja, uslov je da ga dobro poznajete.

Da bi se vaš prijatelj obradovao poklonu, on ga mora doživeti kao nešto što je njemu jako vredno. Ukoliko kupite dobar poklon, svom prijatelju dajete do znanja da vam je važan, da ga dobro poznajete i da vam je stalo do toga da on bude srećan. Nikada nemojte kupovati poklone koji bi se vama svideli već poklone kojima će se vaš prijatelj iskreno obradovati.

Ljudi često, iz straha da ne pogreše, kupuju standardne poklone kao što su čokolada, bombonjera, piće…Drugi idu logikom da je samo skup poklon ujedno i pravi poklon, ali to je pogrešno. To što je neki poklon skup ne znači da će vašem prijatelju biti od koristi.

Prilikom kupovine poklona, imajte na umu da on treba da bude nešto što vaš prijatelj želi i što će mu koristiti. Ukoliko dobro poznajete svoje prijatelje, kupovina poklona vam neće predstavljati problem, ali ukoliko ne znate šta oni vole moraćete da ih na diplomatski način ispitate kako sebe ne biste doveli u neprijatnu situaciju.

Kupovinom skupog poklona dovodite prijatelja u neprijatnu situaciju pogotovo ako on nije u mogućnosti da vam uzvrati istom merom, a oseća se dužnim da to uradi. Poenta poklanjanja su simbolika i originalnost. Poklon ne morate uvek da kupite, ako ste dovoljno maštoviti možete i sami da ga napravite.

Pre nego što se odlučite šta ćete pokloniti, dobro razmislite šta vaš prijatelj voli, koje su mu omiljene boje, kakve predmete voli u kakvim mirisima uživa? Sigurno  ćete dobiti oddgovor na svoje pitanje, a onda ste spremni za pravu kupovinu.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031