Nedelja, 23.02.2020

Magazin » Life style » Estetska hirurgija » Kako izabrati pravog hirurga

Kako izabrati pravog hirurga

Objavi ovaj članak na

7.06.2010 12:01 AM

hirurg Rezultatati estetske hirurgije ponekad mogu da budu zabrinjavajući. Zato je važno obratiti se pravom profesionalcu. Ali među mnogim preporukama i bombastičnim reklamama kako izabrati onog paravog? Daćemo vam neke smernice…
Sve više i više žena, ali i muškaraca se upušta u estetsku hirurgiju. Tokom jedne godine se izvrši na desetine hiljada intervencija. Estetska hirurgija je u punom elanu, ali zbog toga je ne treba banalisati. Ne postoji mala operacija, svaka opracija nosi podjednako rizika. Da biste rizike sveli na minimum, pazite da dobro izaberete ustanovu kojoj ćete se obratiti.
Uverite se u kvalitet
Razgovor sa frizerkom, prijateljima ili privlačna reklama… To su obično elementi koji određuju izbor dama koje žele da isprave svoj nos ili da povećaju grudi. Zašto da ne budemo zavedeni tim neverovatnim transformacijama, od ružnog pačeta do uspavane lepotice, slikama pre i posle i pričama onih kojima se život promenio otkako su promenili izgled zaslugom doktora čije su sposobnosti ravne magiji? Zato što estetska hirurgija podrazumema rizik. Nisu retki slučajevi smrti na operacionom stolu, niti je retkost hirurg koji nema nikakve kvalifikacije.
Ništa ne sprečava jednog lekara da obavlja estetske operacije. Međutim, da bi se jedan doktor deklarisao kao plastični hirurg, treba da dobije zvaničnu autorizaciju, nakon što je obavio kurs o opštoj hirurgiji na internetu, zatim specijalizaciju u plastičnoj hirurgiji.
Da biste saznali da li vaš hirurg ima licencu, možete ga lično pitati ili se raspitati na internetu.
Da li hirurški nož popravlja dušu?
Ali, diplome nisu sve. Hirurg treba da izdvoji vreme da vas sasluša, da vam izloži uslove operacije, sekundarne efekte i ukaže na eventualne rizike. Takođe, treba da se postavi između vaših želja i estetskih mogućnosti.hirurg2222
Konačno, taj sastanak je najbitniji za pacijenta. Doktor, sa svoje strane, treba da proceni motivaciju svog pacijenta da preduzme estetske mere. Ako ustanovi da je zahtev za estetskom hirurgijom motivisan usredsređenošću na jednu jedinu bezazlenu manu, bilo bi etički da odbije da uradi operaciju. Veoma je bitna dobra komunikacija i poverljiv odnos između pacijenta i hirurga. 
Pažnja!
Pazite se hirurga koji pokušavaju da vas ubede da uradite još neke operacije na koje nikad niste ni pomišljali, nudeći vam popuste i argumentujući svoje predloge.
Treba da znate da su cene operacije uglavnom određene od strane samog hirurga i da se anestezija dodatno naplaćuje.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

February 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829