Ponedeljak, 21.10.2019

Magazin » Life style » Estetska hirurgija » Kad rezultati izostanu

Kad rezultati izostanu

Objavi ovaj članak na

6.06.2010 12:01 AM

estetska Nakon operacije estetskom hirurgijom, pacijent nije uvek zadovoljan rezultatom. Pacijent će rezultat opisati kao neestetski, očigledan i neprirodan. I pored dobrog toka operacije (zahtev je izvršen, intervencija je prošla dobro, nije bilo postoperativnih komlikacija…) pacijent nije zadovoljan onim što vidi. Smatra de se ishod operacije razlikuje od onoga što je traženo na preoperativnim konsultacijama.
Utisak rezultata je pre svega subjektivan. Za neke pacijente je i najmanja korekcija uspeh, dok za druge rezultat mora da dostigne savršenstvo. U svakom slučaju, pacijent i hirurg zajedno određuju cilj operacije. Uzdajući se u doktora i unapred se radujući obećanim rezultatima, žena prihvata da se podvrgne estetskoj hirurgiji. Stoga, estetski hirurg treba da bude svestan svojih sposobnosti da realizuje traženu transformaciju.
Tehnički problem ili neadekvatna metoda
Ako je sve pripremljeno kako treba, neželjeni rezultat može biti posledica doktorove greške. Radi se ili o neadekvatnoj metodi ili o tehničkoj greški.42-15616542
Greška metode: hirurg nije izabrao dobru strategiju. Nije upotrebio metodu koja odgovara određenom tipu korekcije koja se radi.
Tehnička greška: postoje dve mogućnosti: ili je hirurg upotrebio tehniku za koju se zna da nije efikasna, ili je izabrao uspešnu tehniku ali je došlo do greške tokom operacije. U većini slučajeva se radi o lekarevoj nespretnosti u manipulaciji instrumentima.
U slučaju greške pri izboru metode, treba se zapitati o dobronamernosti doktora, s obzirom da njegove greške ukazuju na nekompetentnost za posao hirurga.
U nekim ekstremnim slučajevima, hirurg se možda odlučio za lošu metodu, idući na sve ili ništa da odgovori na zahtev. Cilj mu je bio da operiše kakav god da je rezultat. 
Ako vas zaista prati baksuzluk, strategijske i tehničke greške mogu nastati zajedno. One su uvek uzrok loših rezultata operacije.
Usled neljudskih i nepomirljivih odnosa između pacijenta i hirurga, odgovornost lekara je gotovo uvek dokazivana na sudu.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031