Magazin Life styleIshrana Tajne zelenog čaja

Tajne zelenog čaja

by Administrator

zelenicajBlagotvoran za zdravlje, delotvoran kod mršavljenja, odličan antioksidans…
Zbog svoje lekovitosti i dokazanog delovanja u borbi protiv mnogih, pa tako i nekih najtežih zloćudnih bolesti, zeleni čaj jedan je od najcenjenijih i najpopularnijih napitaka na svim kontinentima. Pun snage, aromatičnog ukusa, osvežavajućeg delovanja, postao je deo svakodnevice miliona ljudi širom sveta, ne samo u azijskim zemljama odakle potiče i gde je tradicionalno vekovima prisutan.
Zeleni čaj se proizvodi od iste biljke kao i crni čaj. Biljka se zove čajevac ( Camellia sinensis), a u 12. veku uvezena je iz Kine u Japan i od tada je počeo od nje da se proizvodi zeleni čaj. Zeleni čaj obrađuje se samo parom da se ne unište enzimi, a zatim se suši na vazduhu. Budući da pritom ne dolazi do procesa oksidacije i fermentacije, zadržava svoju zelenu boju i skoro sve dragocene sastojke.
Zeleni čaj ima čak oko 300 različitih sastojaka, i upravo taj hemijski sastav krije tajnu njegovih višestrukih koristi i lekovitih svojstava za ljudski organizam. Bogat je flavonoidima, koji su snažni antioksidansi i upravo zahvaljujući tome zeleni čaj pomaže u borbi protiv bolesti srca i krvnih sudova. Sadrži fluor i sprečava karijes ali povoljno deluje i na očuvanje kostiju. zelenicaj1
Svakodnevno ispijanje zelenog čaja pripada današnjoj kulturi Japana, u kojoj je najmanji procenat obolevanja od raka. Telo čisti od otrova, smanjuje bolove kod problema sa želucem i crevima, smanjuje masnoću u krvi, sprečava arteriosklerozu, dobar je protiv upala, normalizuje rad štitne žlezde, pospešuje krvotok i regeneraciju kože, deluje protiv depresije…
Zeleni čaj je odličan kao osvežavajući napitak koji pospešuje probavu, deluje na razgradnju masnoća i čisti od toksina. Otkriven je njegov učinak na mršavljenje.
Završićemo kineskom poslovicom koja glasi: Spolja se peremo vodom, iznutra se peremo čajem.

2 komentara

Slične teme

2 komentara

23.02.2010 09:46
Marko

on sadrzi fluor i aluminij i sto duze ostane u vodi to se vise ta dva otrova izluci i to fino popijete !!!

http://poisonfluoride.com/pfpc/html/green_tea___.html

23.02.2010 09:46
Marko

Ono sto reklame ne kazu je da je Fluor ranih godina dvadesetog vijeka bio koristen kao izvrstan otrov za pacove. Po podacima is EPA Americke Nacionalne Agencije za zastitu okoline, Flour je toksicniji od olova i nesto manje toksican od arsenika. Flour je odpadni nusproizvod, hemijski otpad teske industrije, koji se dobija derivacijom tokom proizvodnje pesticida, vjestackih djubriva, aluminijuma, zeljeza, celika, bakra, olova, uranijuma, cigle, cementa i stakla…

Sve studije radjene proteklih godina upucuju na to da je flour kancerogena supstanca, koja slabi kosti i da uzrokuje smanjenu plodnost kod zena i smanjuje vjerovatnocu zaceca. PAR GRAMA CISTOG FLOURA SU DOVOLJNE DA VAS UBIJU!!!!

Comments are closed.