Artičoke se smatraju pravim delikatesom, a pritom su dijetalne i bogate vitaminima i mineralima. Cvet artičoke se već duže od 2000 godina poslužuje na stolovima kao pravi delikates, zato sa pravom nosi titulu najplemenitijeg povrća. Artičoka potiče sa obala Sredozemlja, a prvi su je uzgajali još stari Egipćani, potom Grci i Rimljani. Od svog antičkog originala ni današnje vrste se nisu mnogo udaljile, jedino što su uzgajene i vrste bez karakterističnih bodlji.
Cvet se nalazi na vrhu zelene stabljike sa lišcem, ali listovi i koren se nikada nisu koristili za jelo.
Artičoka ima malu energetski vrednost (od 40 do 50 kalorija) i skoro zanemarljive količine masnoće i belancevina, ali je zato veoma bogata mineralima (mangan, kalijum, fosfor, kalcijum, natrijum, sumpor i magnezijum), i vitaminima (provitamin A, vitamini grupe B i C). To je biljka visine do dva metra, a njena cvetna glavica naraste 8 do 15 centimetara. Artičoke se ne jedu sirove, već ih je potrebno skuvati u posoljenoj vodi oko 30 minuta. Kuvane su kada se listići lako odvajaju od ploda.
Jede se mesnati deo spoljnih listova, mekano srce sa mladim listićima, kao i dno artičoke (donji deo cvetne glavice).
Lekovita svojstva artičoke:
– Reguliše holesterol u krvi, podstiče sagorevanje masnoća, poboljšava varenje i rasterećuje jetru, zaduženu za pročišćavanje krvi.
– Podstiče rad bubrega, suzbija crevne infekcije i smanjuje količinu uree u krvi. Korisna je i dijabetičarima jer je siromašna šećerima.
Važna napomena je da je ipak moraju izbegavati dojilje jer nepovoljno utiče na lučenje mleka, kao i osobe sa osetljivim želucem i oštecenjima jetre ili bubrega.
Kako je izabrati?
Treba voditi računa o tome da se spoljni listići lako otkidaju, da peteljka ima prirodnu sivo-zelenu boju i da nije prekrivena mrljama.
2 komentara
Comments are closed.