Magazin LepotaTelo Tajne nanošenja krema za samopotamnjivanje

Tajne nanošenja krema za samopotamnjivanje

by Administrator

samopotamnjivanje Brine vas belina vaše kože, koja definitivno nije u modi? Želite da pocrnite, a da se ne izlažete štetnim UV zracima? Opredelite se za proizvode za samopotamnjivanje i obezbedite prirodan preplanuli ten vašoj koži. Ako pratite naše savete ne postoji nikakva šansa da dođe do fleka i neželjenih efekata…
Zaista nema razloga da se plašite da sami nanesete preparat za samopotamnjivanje! Razgovarali smo sa profesionalcima o negi kože i evo šta vam prenosimo :
Korak 1. Pronaći odgovarajuću nijansu
Većina autobronzanata postoji u dva oblika : jedni su za postepeno tamnjenje (sadrže manju dozu DHA), a drugi su za intenzivno tamnjenje. Koristite prvi ako imate veoma svetlu kožu ili ako ranije niste koristili kreme za samopotamnjivanje. Drugi su prvenstveno namenjeni tamnijoj koži, kojoj će pored intenzivnije boje, dati i blistavost.
Vlasnice svetle puti bi trebalo da koriste proizvode za samopotamnjivanje u formi mleka ili krema, budući da oni najbolje odgovaraju njihovoj osetljivoj koži. Gelovi i sprejevi mogu da dovedu do dehidratacije osetljive kože, pa se preporučuju mat tenu kojem nije potrebna velika vlaga, ali jeste laganija tekstura.
Korak 2. Kako ih nanositi 
Lice
Pre svega, način na koji se proizvod za samopotamnjivanje nanosi i razmazuje na kožu lica ili tela je isti. Prilikom nanošenja kožu treba masirati, da bi što bolje upila preparat. Ako dobro utrljate, neće ostati tragovi i fleke. Dakle, tajna nanošenja autobronzanata je masaža!samopotamnjivanje3
Ne zaboravite da nakon završetka sa nanošenjem temeljno operete ruke i četkicom istrljate nokte.
Takođe, koristite posebnu četkicu za čišćenje obrva, kako biste otklonili kremu koja je ispod njih i sprečili njihovo bojenje. I, vodite računa o kosi ; krajem salvete očistite predeo oko kose, pogotovo ako ste plavuša, inače rizikujete da obojite koren.
Tokom nanošenja kreme na lice, ne treba zaboraviti na uši. Masirajte uši kremom koja vam je ostala na prstima, ne izostavljajući unutrašnjost uha i zadnji deo, ka vratu. Ako želite da izbegnete vidljive granice između lica i vrata, utrljajte višak kreme na predeo oko vrata i na dekolte.
Predeo oko očiju je zona koja je prirodno svetlija od ostatka lica. Da biste zadržali njeno prirodno stanje, pre nanosa preparata za samopotamnjivanje, nanesite na predeo oko očiju posebnu kremu za taj deo lica. Na ovaj način ćete izbeći da vam podočnjaci budu u istoj boji kao i koža lica, što je potpuno neprirodan efekat.
Pre nanošenja : čišćenje lica jednom nedeljno. Nedelju dana pre nanošenja očistite temeljno lice i stavite hranljivu masku da biste uglačali i ujednačili ten.
Telo
Onima koji su izabrali proizvod za intenzivno tamnjenje, preporučujemo da za nanošenje koriste kozmetičku rukavicu, koju će prethodno navlažiti i natopiti proizvodom. Naravno, pošto i tkanina upija kremu, biće vam potrebno više kreme, ali je zagarantovano ravnomernije nanošenje i ujednačeno bojenje. Blagim pokretima umasirajte proizvod u kožu.
Pre nanošenja : nedelju dana pre aplikacije preparata, uradite 2-3 pilinga na celoj površini tela i redovno ga hidrirajte. Za savršene efekte, hidratacija je i više nego neophodna. Ona omogućava da vaše koža postane glatkija, mekša i spremnija da upije kremu. Još jednom naglašavamo značaj masiranja prilikom nanošenja, jer je to jedini način da dobijete zadovoljavajuće rezultate.
samopotamnjivanje1Izbegavajte : ni slučajno nemojte tapkati proizvod po koži niti ga nanositi u vidu flekica pa ga onda utrljavati.
Ako ipak omanete…
I pored naših savete, imate fleke na koži. Pomoći će vam jedino čišćenje, piling i hidratacija, trio koji će ublažiti neželjene efekte. Ne pokušavajte da trljate kožu i tako skidate boju, dajte koži vremena da se sama oljušti i regeneriše. Agresivnim trljanjem može doći do zapaljenja.
Za ekonomičnije: ako iz finansijskih razloga želite da koristite istu kremu za potamnjivanje i za lice i za telo, znajte da kreme namenjene telu ne sadrže sve potrebne sastojke za kožu lica. Ukoliko učestalo koristite kremu za telo na licu, rizikujete da vam se pojave bubuljice. Ali, kao je neizbežno, pokušajte da ovo svedete na minimum i da vam ne pređe u naviku. Ovaj savet se može jednako primeniti i na upotrebu krema za sunčanje.
Više tekstova o kremama pogledajte na stranici : Kreme .

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar