Magazin LepotaTelo Savršen ten tokom leta

Savršen ten tokom leta

by Administrator

samopotamnjivanje_kremaAko je proleće (ili ipak leto!) konačno stiglo na našu belu i glatku kožu koja je usled duge zime ulenjila, neophodno je pripremiti je za visoke temperature. Evo 10 zapovesti koje treba ispratiti za savršenu kožu tokom leta…

Sastanak sa dermatologom ćeš zakazati!
Naša koža može da se promeni. Zato je bolje da zakažete kod dermatologa pre nego što krenete na pregrejane plaže posebno ako idete na ostrva. Tako ćete saznati i koji tip proizvoda odgovara vašoj koži.

Blagi piling ćeš primeniti!
Ovaj blagi vid pilinga omogućava brže tamnjenje kože na Suncu: mrtvi sloj kože se skida a sunčevi zraci lakše prodiru u kožu. Pripazite da kožu dobro zaštitite od negativnih zraka.

Hidratiranje lica i vrata, nećete zaboraviti!
Nakon zime, koža je isušena. Isto se dešava i nakon seanse sunčanja na plaži. Zato je neophodno da se koristi bogata, hidrantna krema još od proleća.

Detoksikacionu masku ćeš naneti!
Za bezprekornu kožu razmislite da je prečistite od otrova. Najbolja opcija je da pored svog svakodnevnog proizvoda za čišćenje izaberete masku koju ćete nanositi dva puta mesečno ne više!

Dnevnu kremu protiv UV zrakova ćete poželeti!
Dnevna krema protiv UV zraka štiti od prvih opekotina od Sunca a i vlaži kožu. Nemojte zaboraviti da većina bora nastaje od izlaganja Suncu.

Beta – karoten ćete gutati!
Posle leta, melanin se uspavljuje. Kako biste je oživeli, ništa bolje od preparata koji nadomešćuju nedostatke u ishrani. Unositi ove preparate mesec dana pre izlaganja Suncu.

Kratke seanse sunčanja ćeš sebi priuštiti!
20 minuta na Suncu će pripremiti vašu kožu za leto.

UV zrake ćeš prognati!
Ne ponavljamo ovo dovoljno često. Seanse izlaganja UV zracima su štetne za kožu.

Sok od šargarepe ćeš piti!

Sadrži beta-karoten koji stimuliše melanin i favorizuje efekat dobrog opšteg izgleda. Slobodno preterajte!

Samopotamnjivajuće kreme ćeš zaboraviti!
Zar vam je to potrebno na plaži, zaboga?!!

Autor: Sandra Mitić

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar