Magazin LepotaTelo Lomi lomi nui masaža – havajske „ruke ljubavi“

Lomi lomi nui masaža – havajske „ruke ljubavi“

by Administrator

masažaLomi lomi nui je poznata masaža koja potiče sa Havaja. Praktikovanje lomi lomi nui masaže apsolutno vrši relaksaciju čitavog tela, ali i duha. Ova masaža oslobodiće vas svakodnevnog nagomilanog stresa. Masažu lomi lomi nui rade u skoro svim kozmetičkim salonima širom Srbije i nemojte se plašiti da joj se podvrgnete, nema nikakve veze saa lomljenjem.

Lomi lomi nui masaža nekada je bila privilegija koju je uživao samo određeni sloj stanovništva Havaja. Kao što rekosmo, lomi lomi nui nema baš nikakve veze sa bilo kakvim lomljenjem, već njeno ime u prevodu znači „ruke ljubavi“.

Masaža o kojoj govorimo nekada je bila ritual koji je mogao trajati i po nekoliko dana. Tada se lomi lomi nui nijelomi lomi masaža sastojala samo od masaže koja se danas praktikuje, već je njen sastavni deo činio i ritualni havajski ples.

Nakon nekog vremena, lomi lomi nui masažu počelo je da praktikuje čitavo stanovništvo, što je rezultiralo vedrijim duhom i kvalitetnijim međuljudskim odnosima. Glasine kažu da je tada naglo porasla i stopa nataliteta, s obzirom da ova masaža deluje pozitivno na čitav ljudski organizam.

Zatim je jedno vreme bila potpuno zabranjena masaža. Nije ostala zaboravljena, budući da su je u tom periodu obavljali krišom, kako zbog toga ne bi bili strogo kažnjeni proterivanjem sa Havaja.

Tehnika kojom se vrši lomi lomi nui smatrana je vrlo opasnom, tako da je od 1947. pa nekoliko godina unapred važilo pravilo da svako ko je vrši mora imati položen test i teorije masaže, anatomije, ali i psihologije.

Od 2001. godine lomi lomi nui ima sertifikat i priznata je širom sveta. Praktikuju je kako ljudi starije dobi, tako i oni nešto mlađi. Opušta telo, duh, podstiče koncentraciju, balansira čitav organizam.

sunčanjeOva masaža danas se radi skoro sat i po vremena i to specijalnim uljima od biljaka sa Havaja. Prvo se masiraju leđa, pri čemu imate utisak da vas ne dodiruje ruka, već blagi morski talasi. Potom se istovremeno masira jedno rame i predeo kuka. Ako se masira desno rame istovremeno se masira levi kuk i obrnuto.

Intenzitet masaže nije sve vreme isti. Fizioteraput ili maser koji je rade menjaju tempo osluškujući telo pacijenta i njegove potrebe. Nije se malo puta dešavalo da od tolike prijatnosti neki čak i zaspe dubokim snom. Bude se preporođeni.

2 komentara

Slične teme

2 komentara

08.05.2017 21:32
Slobodan Andrin

Lomi lomi masaža je jedna od naj lepši msaža,želim daje naučim,kako bi kroz nju izrazijo,ljubav ipoštovanje bez i jedne reči,samo muzika i ples duše i tela,sigurno ovaj komentar nije dorstao lepoti viđenog.

08.05.2017 21:43
Slobodan Andrin

Ukratko!lomi lomi je ples,duše i tela,sklad koji mogu izvesti,dva bića uz božansku naklonost. Daj bože da čitavo čovečnstvo,krene putem ljubavi ,slobodno i po uputu čulà koja su nam podarena.pozdrav

Comments are closed.