Magazin LepotaTelo Brijanje nogu – svilenkast osećaj bez bolne depilacije

Brijanje nogu – svilenkast osećaj bez bolne depilacije

by Administrator

Brijanje noguBrijanje nogu za razliku od depilacija ni malo ne boli, ali je zato efekat koji nosi sa sobom znatno kraći. No ipak, ako vam se koža prilikom depilacije voskom ili epilatorm previše iziritira, onda je brijanje nogu najbolje rešenje ako želite svilenkaste noge.

Prečesto brijanje nogu dovodi do urastanja dlačica, što vam zadaje bol, ali vas više nervira to što vam noge u tom slučaju ne izgledaju zavodljivo. Dlake urastaju zbog smera u kom se brijanje vrši, a to je smer suprotan od rasta dlake. Jedno od rešenja da izbegnete urastanje jeste da probate brijanje nogu u pravcu rasta dlake, iako neće imati isti učinak kao ovo prethodno.

Pre nego što započnete proces uklanjanja dlačica ovim putem obavezno uradite piling nogu, bilo rukavicom biloUrastanje dlačica kupkom koja u sebi sadrži granulice koje odstranjuju mrtve ćelije kože. Nakon toga, isperite noge mlakušnom vodom kako bi koža, ali i dlačice omekšali, što će sprečiti iritaciju kože.

EpilacijaNikako nemojte raditi “na suvo”, jer bi na nogama mogli da vam ostanu tragovi brijača, a peckanje koje sledi kada sledeći put pokvasite noge ne bi vam ni malo prijalo. Nanesite na noge bogatu penu, bilo da je ona napravljena od sapuna, kupke ili gela predviđenog upravo za ovo. Pena će dodatno omekšati dlačice, ali i sprečiti da se posečete brijačem.

Predeo kolena nekako je svima najkomplikovaniji za brijanje. Budite obazrivi kada dotle dođete. Pre svega vodite računa da se ne posečete, s obzirom da je koža na tom mestu vrlo tanka i osetljiva. Zagledajte se dobro pre nego što završite taj deo, jer tu naročito ostaju one male sitne bledunjave dlačice, koje spazimo čim izađemo na sunce.

Izbegavajte da se brijete pre samog izlaganja suncu. Trudite se da izdvojite desetak minuta od večeri, pre samog spavanja. Crvenilo, osip i propratni elementi u toku noći će nestati, te ćete se probuditi sa prelepim glatkim zavodljivim nogama.Depilacija nogu

Kada ste obrijali noge, nemojte ih grubo trljati peškirom, već samo tapkanjem pokupite vodu sa njih. Kada su potpuno suve, nanesite na njih kremu ili losion za telo koji će hidrirati kožu. Na tržištu postoji veliki broj sredstava za usporavanje rasta dlaka, najčešće u vidu mleka za noge. Na ovaj način donekle ćete usporiti proces rasta dlačica koje vam je nekad tako zamorno da eliminišete.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

18.11.2010 23:28
baljak mirjana

Da li je to resenje,zene tako nikad nisu mirne ni jedan dan.Ne urastaju svim zenama dlake od depilacije cak se vremenom proredjuju.Brijac takodje moze da izritira kozu narocito leti na moru.

Ostavite komentar