Magazin LepotaLice Smokey eyes u 3 koraka

Smokey eyes u 3 koraka

by Administrator

smokey-eyesDa biste postigle smokey eyes, pre svega je neophodno da nabavite, ako već nemate, senke u tamnim, zagasitim bojama, dobar kreon ili ajlajner i, naravno, nezaobilaznu maskaru. Smokey eyes nije ni malo teško postići, a efekat koji pruža je naprosto neverovatan. Istaknite svoje oči i budite zavodnica broj 1 još ove večeri!

Korak 1

Započnite najpre nanošenjem kreona na kapke, tik uz gornje, ali i donje trepavice. Trudite se da linija bude tanja u unutrašnjosti kapka. Ovaj jednostavni korak intenzivira vaš pogled i daje dubinu zenici oka. Što se boje kreona tiče, najbolje je da to bude crna ili tamno braon boja, za koju god senku da se odlučite. Umesto kreona uvek možete koristiti ajlajner.

Korak 2

Kada ste naneli kreon, sada možete da pređete na senku. Da bi vaše oči izgledale krupnije i da biste pravilno istakle njihovu lepotu, bitno je da senku nanosite tako da najsvetlija nijansa bude u unutrašnjem uglu kapka, a najtamnija u spoljašnjem. Senku ne treba naneti samo na kapke, već i na arkadu, ispod obrve. Naravno, to treba da bude izuzetno mala količina svetle senke koja će vašem licu dati svežiji izgled, a vaše oči učiniti prodornijim.

Korak 3

I, naravno, poslednja, ali nikako manje važna – njeno veličanstvo maskara. Uvek birajte onu crnu, jer ona najviše naglašava oči. Ako želite da vaše trepavice dobiju na volumenu, onda sačekajte da se prvi sloj maskare koji ste naneli malo osuši, a zatim nanesite još jedan. Izgledaćete kao da imate veštačke trepavice.

I, naravno, ne zaboravite zlatno pravilo – ako naglašavete oči, ne naglašavajte usne, i obrnuto. Zato, ako se odlučite za smokey eyes, birajte neki neutralan karmin ili sjaj.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar