Magazin LepotaLice Savršeni make-up

Savršeni make-up

by Administrator

make_up Crne olovke za oči, palete roze nijansi, ten u boji breskve i ćilibara, braon nijanse na usnama… proleće najavljuje šminku bogatu bojama! Kao i u modi, zadržite notu klasike, ali budite smeli i maštoviti.
Zbogom tami, dobar dan šarenilu! Pogled treba da bude sakriven crnim, gustim trepavicama. Usne mame, glamurozne su…
Ten besprekorno mat ili svetlucav
Cini nam se kao da svaki put slušamo istu priču, ali profesionalni šminkeri su kategorični: tajna dobrog šminkanja je u besprekornom tenu. Pre nego što počnete sa šminkanjem, hidrirajte lice, masirajući ga pritom. Isperite lice toplom mineralnom vodom i utapkajte vlagu papirnom maramicom. Sada možete da počnete…
Boja podloge koju ćete staviti bi trebalo da bude usklađena sa prirodnom bojom vaše kože.
Tekstura je tečna ako želite da vaše lice bude prozračno, a tvrda ako želite da dobijete efekat potpune pokrivenosti. Vlasnice svetlije puti bi trebalo da odaberu mat podloge za savršeno ujednačen ten tokom celog dana, dok se brinetama sa mat kožom preporučuju svetlucave podloge, sa odsjajem boje breskve ili zlata.
Pre nego što nanesete podlogu prstima ili sunđerčićem, za predeo ispod očiju možete koristiti korektor ili puder svetlije nijanse u odnosu na kožu podočnjaka. Blagim pokretima natapkajte ovaj predeo da bi koža upila i da bi cela zona izgledala homogeno.
Za magičan ten
Ugrejte podlogu u šaci da biste olakšali nenošenje;
Koristite podlogu za lice koja je sjajna, u roze ili boji breskve. Efekat: oživećete svoju tamniju kožu;
Nanestite puder u prahu na lice sa puhom od pamučnih vlakana. Ovo predstvalja finiš što se tiče podloge.
Obrve jako ih oivičite
U modi su deblje i prirodnije obrve! Da li ćete ih oivičiti senkom da biste ih progustili i naglasili, il ćete ih staviti u prvi plan tako što ćete duž linije obrva nanesti puder u kremi, poruka je jasna: obrve treba da budu kontrast blagom tenu i treba da naglase i prodube vaš pogled.
Možete istaći obrve i posebnom četkicom za obrve koja će ih malo ukrotiti. Na vama je da pronađete svoj stil. Za prirodan efekat, obrve su isčupane na krivo na gore ili nacrtane sa velikom preciznošću, za sofisticiraniji izgled. Intenzitet vašeg pogleda u mnogome zavisi od oblika i boje vaših obrva. Trebalo bi da vam obrve budu za nijansu tamnije od boje kose.
Njihovo veličanstvo, obrve!make_up1
Da bi linija vaših obrva bila uredna, depilirajte samo donju liniju obrva;
Cetkajte obrve ka gore da biste vizuelno povećali oči (ako je potrebno);
Nanesite senku za obrve od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu arkade, sa četkicom;
Podebljajte liniju vaših obrva tako što ćete ih četkati u smeru suprotnom od rasta dlake, a onda ih očešljajte u pravom smeru;
Ocrtajte liniju obrva suvim kreonom, a podebljajte ih masnijim.
Oči bez ograničenja
Izbor šminke za oči je ogroman: od tekstura, preko boja do raznih efekata. Senke za oči se nanose od gornjeg kapka pa sve do donje linije obrva, sa ili bez crne linije duž gornjih trepavica koji će istaći boju i uobličiti kapak.
Fatalni trio: crne oči – svetao ten – tamni karmin na usnama. Kako? Na kapke stavite bež, srebrnu ili čisto belu senku, a okvir očiju ocrtajte crnim ajlajnerom ili olovkom, a zatim, ne štedeći, nanesite maskaru.
Druge će se možda odlučiti za više boja. Igrajte se sa bojama i nanosite senku sve do linije obrva.
Intenzivan pogled
Izaberite neku intenzivnu boju i nanesite je tik do linije trepavica;
Nanesite sedefastu roze senku sve do arkade i slepoočnica;
Koristite isključivo vodootporne maskare da biste zadržali blistav pogled i po kiši;
Uredite obrve tako što ćete ih iščetkati ka gore.
Obrazi  sveži i sjajni
Prirodni ili blistavi, za dnevnu ili večernju varijantu? Tokom zime, jagodice na obrazima se naglašavaju crvenim ili roze rumenilom. Kao i kada šminkate oči, tajna je u harmoniji tekstura i nijansi.
Za lice koje zrači :
Uskladite rumenilo sa ružem za usne;
Obasjajte lice roze, zlatnim ili narandžastim nijansama ;
Nanesite rumenilo na obraze i razmažite ga ka slepoočnicama;
Ako želite ten boje breskve, pomešajte bež, kajsija i ružičasta rumenila;
Ujednačite ten puderom u boji slonovače, sa sedefastim odsjajem.
Usne kao naslikane
Glamurozne i prirodne, usne oivičite blagom linijom olovke. Osim što usne čine mesnatijim i punijim, olovke za usne obezbeđuju postojanost karmina. Ove zime, mat ruževi sarađuju sa sjajevima.
Da biste tokom celog dana imali besprekorne usne, pre nego što ocrtate i stavite sjaj na usne, nanesite puder u kamenu na njih. Fiksirajte boju tako što ćete blago pritisnuti usne papirnom maramicom, a zatim nanesite poslednji sloj ruža za usne, koji će ih učiniti blistavim.
Osmeh koji zavodi
Oivičite usne kreonom žive ružičaste, boje šljive ili zagasito crvene boje;
Sjaj stavite na sredinu usana;
Koristite kreon u boji kože, za prirodan izgled.
Bar jednom, ne oklevajte da dodate šta god vam se sviđa, ali sve mora biti skladno! Istaknite šminkom svoju prirodnu lepotu!

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar