Magazin LepotaLice Masna koža – zasijajte čistotom

Masna koža – zasijajte čistotom

by Administrator

Nega masne kožeMasna koža vam naprosto ne dozvoljava da budete zadovoljni sobom, sunce se uporno obija o vaše sjajno čelo i nos, a brada izgleda kao da ste upravo pojeli burek. Vi bar znate da televizija ne govori uvek istinu, s obzirom da nema preparata za kojim niste pohrlili u apoteku nakon viđene reklame. No, iz svoje kože se ne može, znate i sami, ali za svaki postojeći problem uvek postoji rešenje. Masna koža lica i tela takođe može da padne u zaborav samo ako budete malo uporniji.

Blagi sapuni

Kao takva, masna koža zahteva više pažnje nego suva i mešovita. Zaboravite na skupe prejake sapune koji vam prave samo još veće neprilike iritirajući kožu. U apotekama možete pronaći vrlo povoljne sapune isključivo na biljnoj bazi, a tu su i oni sa kozjim mlekom koje takođe možete isprobati. Primetićete da se takvi sapuni posle samog jednog korišćenja nekako zgnjecaju, postanu mekši. Nije reč o njihovom nekvalitetu, naprotiv, upravo to ukazuje na činjenicu da su u pitanju prirodni sastojci.

Piling kože

Piling je masnoj koži neophodan makar dva puta u toku sedmice. Sve što vam je potrebno jeste pivski kvasac, koji ne miriše naročito lepo, ali koji je pun vitamina B, neophodnog za zdravu i lepu kožu. Dodajte ga u šoljicu, jednu kafenu kašiku na dve supene kašike vode, izmešajte dobro sadržaj šolje, a potom smesu nanesite na kožu. Nežnim kružnim pokretima masirajte lice, a zatim pričekajte još pet minuta da mešavina odstoji bez masaže. Kada budete isprali lice mlakom vodom, jasno ćete moći da osetite kako vam je koža čista i bez trunke masti.

Hidratacija

Kreme za lice koje koristite nikako ne smeju biti masne, ni trunčicu. To isključivo treba da budu hidratantne kreme, a Maska za liceako niste sigurni u njihov sadržaj, obavezno pitajte zaposlene u apoteci da vam pomognu. Ako primetite da vam kupljena krema ne odgovara, odmah prestanite sa korišćenjem. Mnogi dermatolozi spravljaju losione i kreme specijalno za vaše lice, pa je možda skuplje, ali svakako korisnije, obratiti se njima.

Potrudite se da bar jednom u mesec dana organizujete odlazak u kozmetički salon gde će vam lice obučeno za to očistiti mitisere i akne kojima je masna koža obično podložna. Redovnim tretmanima učinićete da koža postepeno zasija, ali od lepote, a ne masti koja se taloži na njoj.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar