Subota, 25.01.2020

Magazin » Lepota » Lice » Lepa koža lica – ostvariv san

Lepa koža lica – ostvariv san

Objavi ovaj članak na

6.04.2011 12:01 AM

lepa koža licaLepa koža lica san je svakoga od nas. Svekodnevna nega podrazumeva čišćenje toplom vodom, gelom, a makar jednom nedeljno potrebno je uraditi piling. Da bi bila lepa koža lica zahteva i pravilnu ishranu, što znači da moramo unositi nešto značajnije količine voća i povrća nego što to činimo. Samo zdrava koža znači i lepa koža lica pa zato obratite pažnju ne samo na ishranu i umivanje, već i konzumaciju alkohola i broja cigareta koje danas popušite.

Alkohol i cigarete – ubice lepog lica

Alkohol šteti čitavom organizmu, a njegov prvi negativan uticaj primetimo upravo na koži. Posle neprespavane noći zalivene jačom dozom alkoholnih pića lice nam je smežurano, umorno, suvo i potamnelo. Ako nekoliko večeri zaredom postupimo na ovaj način, vrlo brzo ćemo lepoj koži moći da kažemo zbogom. Poznato je da alkohol ubrzava i sam proces starenja, pa se nemojte čuditi otkuda tolike bore na licu ako volite povremeno da gucnete.

Cigarete naprosto ubijaju lepotu lica. One kao i alkohol ubrzavaju starenje, ali to nije jedini negativan efekat. Nakon godina i godina pušenja boja tena se menja, postaje tamnija i izgleda nezdravo, a u nešto kasnijim godinama moguća je i pojava fleka slična onim staračkim pegama na rukama. Ako ste do sada imali podočnjake i kesice, cigarete će ih još više istaći. A ako niste pušač, onda izbegavajte koliko je to moguće da svojeduvanski dim lice izlažete duvanskom dimu u kafićima, restoranima, provodeći vreme previše blizu osobe koja je pušač.

U krevet bez šminke!

Ne zaboravite da redovno perete i menjate četkice i sunđere kojima na lice nanosite šminku. Na njima se sakuplja veliki broj bakterija koje na licu mogu izazvati iritaciju, crvenilo, pa i bradavice. Osim toga, važno je da nikada ne ležete sa šminkom i tako prespavate noć. Neka vam ne bude teško da je uklonite, to je samo par pokreta, a čine čudo ako se redovno praktikuju.

Najbolje je da šminku eliminišete rukavicama za skidanje šminke. One je najbolje uklanjaju i najjednostavnije se održavaju. Potrebno da je samo da pokvasite rukavicu, njome istrljate lice, a potom je operete sapunom. Na taj način istovremeno vršite i blagi piling kože lica. Poželjno je da rukavicu odkuvate makar jednom u tri meseca kako biste bili sigurni da ste se rešili svih mogućih bakterija.

Komentari (1)

  1. milos

    Odo da zapalim cigaru,i popijem litar vinjaka jebes ti ovo… aj u zdravlje!

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031