Magazin LepotaLice Gimnastika za oči

Gimnastika za oči

by Administrator

oci1 Odmorite umorne oči i zaboravite na tužan pogled koji odaje neprespavane noći. Vežbe lica predstavljaju prirodan način da ga se oslobodite i besblatan tretman usporavanja starenja. Poboljšavaju cirkulaciju krvi i teraju sumoran izraz lica ispod kojeg se, u stvari, krije blistavost. Ako se redovno upražnjavaju, vežbe predela oko očiju daju zapanjujuće brze rezultate, naravno, pozitivne za sjaj vašeg pogleda.
Savetujemo vam nekoliko kratkih, ali efektnih vežbi, koje stimulišu cirkulaciju krvi konture očiju i koje ojačavaju mišiće očnih kapaka. Oči će izgledati krupnije, pogled svetao, a kesice i tamni krugovi ispod očiju će nestati.
1. U unutrašnji ugao oka postavite kažiprst, a u spoljašnji palac. Blago ih pritiskajte držeći oči otvorene i gurajte kapke na gore što je više moguće. Postupak ponovite 10 puta (10 puta gurajte kapke, a 10 puta ih opuštajte spuštajući ih).
2. Zatvorite oči i stavite kažiprst u spoljašnji ugao oka naizmenično pritiskajući kapke. Brojte do 20, sve dok ne osetite blage vibracije u uglovima. Postupak ponovite u dve serije od po 3 puta.
3. Otvorite oči što više možete i tako ostanite nekoliko trenutaka, nakon čega ćete osetiti mali pritisak. A ako imate spuštene kapke, onda je najbolje da posle ovog postupka jako zažmurite grčeći oči, a na taj način u isto vreme vežbate i mišiće oko očiju.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar