Magazin LepotaLice Eksperimentišite bojama

Eksperimentišite bojama

by Administrator

sminka Da biste savršeno uskladili boju vaše kože i pudera koji će dati sjaj i svežinu vašem licu tokom celog dana, oslonite se na teoriju boja, metodu koju koriste grafisti i profesionelni šminkeri.
Uspešnost šminkanja zavisi od izbora boja i tekstura. Odabir se vrši u odnosu na dominantnu boju tena.
Hladne ili tople, pronađite svoje boje!
Svet boja predstavlja osnovu za šminku koja će odgovarati vašoj boji kože. Boje koje nazivama toplim su: purpurna, crvena, narandžasta i žuta, i one su idealne za bledunjav ten. S druge strane, postoje hladne boje, kao što su purpurna plava, plava, zelena.sminka2
Takođe, moraju se razlikovati i nijanse. One su i najbitnije jer daju šminci intenzitet, transparentnost i tonalitet. Crna i bela boja prave prelaze na osnovnim bojama, osvežavaju ili senče tonalitet šminke. Različitosti u blistavosti i svetlosti boja zavise od  transparentnosti i providnosti tena. Malo crne boje pomešane sa zelenom ili plavom ublažava boju i smiruje je. Malo crvene pomešane sa žutom će licu dati lososovu toplu boju (ružičasto-naranažastu).
Pomešajte ih!
Dakle, tople boje su crvena, narandžasta i žuta. Ako pomešate crvenu i žutu dobićete narandžastu boju, topli tonalitet koji savršeno pristaje mat tenu.
Zatim, hladne boje: plava, ljubičasta, zelena. Ako pomešate crvenu i plavu dobijate ljubičastu, a ako pomešate žutu i plavu dobijate zelenu. Dobijene boje daju energičnost svetlom tenu plavuša i crvenokosih.
Četkice u ruke i napravite savršenu nijansu za vaš ten, o kakvom ste oduvek sanjali. Neka ta nijansa bude vaš saveznik u pokrivanju sitnih nepravilnosti vaše kože…

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar