Magazin LepotaLice Brijanje kakvo prija vašoj koži

Brijanje kakvo prija vašoj koži

by Administrator

BrijanjeBrijanje ne možete izbeći, osim ako ne želite da izgledate neuredno. Nekima je potrebno češće nego drugima, a nekoj koži manje prija nego drugoj. Osetljiva koža zahteva pažljivije brijanje i losione sa nižim procentom alkohola.

No, crvenilo i osip problem su ne samo muškaraca sa osetljivom kožom. Iako je koža muškarca deblja od ženske skoro dvadeset puta, svakodnevno brijanje može stvarati neprilike. Tu su posekotine čak i kada ste najpažljiviji, peckanje nakon nanošenja losiona, isušivanje iBrada zategnutost kože.

Brijanje deluje i kao piling, s obzirom da se njime uklanja onaj prvi sloj kože. Piling je odličan za kožu lica, ali ženama se on preporučuje jednom do dva puta nedeljno, dok muškarci moraju obično da se briju svaki dan, čime koža postaje sve osetljivija i podložna iritacijama.

Urastanje dlaka još je jedan od problema koje brijanje nosi sa sobom. Do urastanja dolazi ili zato što je dlaka prekratka ili zato što je predugačka. Ona dovodi do inficiranja tog dela lica, što stvara neprijatan svrab, a potom i bol. Zato je vrlo važno da menjate žilet, u slučaju da se ručno brijete, ali i da tog dana kada ste primetili problem izbegnete brijanje. Koža će se opustiti i odmoriti od dotadašnjeg tretiranja.

Kako bi brijanje bilo bezbolnije i kako iritacije ne bi narušavale izgled vašeg lica, pre samog postupka nanesite na vlažnu kožu penu ili gel za brijanje. Sačekajte da odstoji makar pola minuta, kako bi koža se koža lica opustil, a dlake omekšale.Pena za brijanje

Tokom brijanja ispirajte brijač kako biste mogli da vidite da li ste neki deo lica preskočili, kako ne biste izgledali nespretno obrijani.

Kada je brijanje završeno, umijte se vodom. Nikako vrućom, kako kožu ne biste dodatno nadražili, ali ne ni potpuno hladnom, koja bi je zategla. Mlaka voda je idealna. Izbrišite se čistim peškirom, ali tako da ne trljate previše kožu lica, kako ne biste prizvali osip i crvenilo. Najbolje bi bilo da vodu sa lica pokupite jednostavnim tapkanjem peškira po njoj.

Kada je koža potpuno suva, vreme je za kremu ili losion predviđene za posle brijanja. Birajte ih prema svom tipu kože i neka budu bez alkohola. Alkohol će izazvati peckanje i svrab koji su u stanju da vas prate tokom celog tog dana. Blaga krema ili losion opustiće kožu i nahraniti je, a samim tim i sprečiti bakterije da se na njoj nastane.

U slučaju da planirate sunčanje, onda brijanje obavite tokom večeri ili rano ujutru, sat-dva pre samog izlaganja suncu. Ako vam tek obrijana koža izgori na suncu ili je izjede morska Losionso, mogli biste se susreti sa ozbiljnim problemima. Zato je prevencija najbolji lek.

A ako odlučite da pustite bradu, onda vodite računa o njenom obliku. Ona nikako ne sme izgledati kao brada kakvu su nosili pećinski ljudi koji nisu imali uslova za brijanje. Mora se redovno oblikovati trimerom i voditi računa da ne iritira lice dame kojoj poklanjate poljupce.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar