Magazin LepotaKosa i nokti Negujte svoju kosu

Negujte svoju kosu

by Administrator

kosanega Da biste znali kako da pravilno negujete svoju kosu, morate da znate kakva je vaša kosa da biste odabrali pravi šampon i pakovanje. Struktura kose se menja zavisno od uzrasta i vremena. Stanje kože glave i vlasi direktno zavisi od zdravlja celog organizma, od vremenskih prilika i od godina pojedinca. Promene se mogu svrstati u dve kategorije: one koje su nepovratne i one koje mogu da se poprave. U prvu kategoriju spadaju slučajevi uslovljeni genetskim faktorima, recimo kad devojčica u detinjstvu ima svetlu, kovrdžavu kosu, a u trenutku polnog sazrevanja njena kosa tamni i postaje ravna. Tu nema leka. U drugu kategoriju spadaju promene koje su privremene i vezane za bolest, način ishrane ili stil života. Na primer, posle praznika, kad svi volimo da navalimo na slatkiše, koža lica i glave nam postaje masnija. Ili, po povratku sa letnjeg odmora, kosa je suva i beživotna pošto nije dobila odgovarajuću zaštitu od morske vode i sunca. Ali odgovarajućom negom kosa može da se dovede u red i da ponovo zablista.
Farbana kosa
Farbana kosa je često suva i gubi na bujnosti. Na tržištu postoje šamponi sa specijalnim dodacima i uljima koji omogućavaju da vaš kosa bude zdrava. Recimo, stručnjaci koji kreiraju šampone dodali su ulje jojobe koje vraća kosi vlažnost i elastičnost.
Kondicioniranje – za sve tipove kose
Glavni cilj kondicioniranja je ponovo uspostavljanje elektriciteta vlasi, i glancanje keratinskih pločica. Na taj način kosa će ponovo postati rastresitija i sjajnija. Regeneratore treba pažljivo utrljati u teme, na opranu i ispranu kosu. Nakon nekoliko minuta, pošto regenerator odstoji, kosu laganim i nežnim pokretima isperite, uz obilje mlake vode. Regeneratori dubinskog delovanja, kao i ulja za kosu imaju za cilj negu ozbiljnije ostećene kose. Ulje za kosu se primenjuje nakon pranja kose šamponom.

2 komentara

Slične teme

2 komentara

31.03.2011 15:34
niki

imam ruznu kosu, suvu, krajevi uzas, ispira se na zelen, sta da radim?? 🙁

01.04.2011 08:41
Administrator

Reparacija kose koju neki frizerski saloi rade pomogla je mnogima. Ona se primenjuje na veoma oštećenu, suvu, ispucalu kosu, a njen efekat traje i do šest meseci.

Ostavite komentar