Nedelja, 19.01.2020

Magazin » Lepota » Kosa i nokti » Najbolje i najgore frizure za sve oblike lica

Najbolje i najgore frizure za sve oblike lica

Objavi ovaj članak na

27.06.2010 12:01 AM

frizurepraveKako se najbolje ošišati i koja frizura najbolje odgovara mom obliku lica? Ovo su pitanja koja sebi postavljaju mnoge žene. Kako bismo vam olakšali potragu donosimo najbolje i najgore frizure za pojedini oblik lica.
Okruglo lice: najbolje
Jednostavne linije sa što manje volumena sa strane, kao što je bob srednje dužine. To je najbolji izbor za okruglo lice.
Okruglo lice: najgore
Razdeljak na sredini naglašava visoko čelo, a volumen sa strane obraza još više proširuje lice. Okruglo lice bi izgledalo mršavije da ima više volumena na temenu.
Četvrtasto lice: najbolje
Četvrtastom licu najbolje odgovara meka i lepršava kosa sa volumenom samo na temenu. Kosa bi trebalo da bude ravna i ne bi trebala da strogo uokviruje lice jer će samo naglasiti oštre konture lice.
Četvrtasto lice: najgore
Teške i dugačke šiške previše naglašavaju četvrtast oblik lica. Još kad se ostatak kose zaliže u rep, lice izgleda još četvrtastije i odvlači pažnju od prirodne lepote.
Ovalno lice: najbolje
Kada ste blagoslovljeni sa simetričnim ovalnim licem, trebali biste ga što više pokazivati. Jednostavna, a opet veoma ženstvena podignuta frizura svu pažnju usmerava na vaše prelepo lice.frizureprave1
Ovalno lice: najgore
U poređenju sa jednostavnom podignutom kosom, duga kosa koja uokviruje lice može da jedno od najlepših ovalnih lica na svetu učini običnim.
Srcoliko lice: najbolje
Srcoliko lice može odgovarajućom frizurom, kao što je bob, izgledati kao pravo umetničko delo. Šiške neka budu kraće, kako ne biste naglasili visoko čelo. Dužina boba neka bude do brade ili duže, bez volumena uz obraze.
Srcoliko lice: najgore
Osobe sa srcolikim licem trebalo bi da izbegavaju frizure koje naglašavaju visoko čelo i otvaraju se sa strane, naglašavajući širinu lica.
Lice oblika dijamanta: najbolje
Lice oblika dijamanta je ovalno lice sa “oštrim” uglovima. Gotovo svaka frizura odgovara ovakvom licu, ali lagane šiške i nežne linije kose oko obraza odlična su suprotnost oštrim linijama lica.
Lice oblika dijamanta: najgore
Jedna od retkih frizura koje bi osobe sa licem oblika dijamanta trebale da izbegavaju je pokupljena kosa u rep ili punđu, sa volumenom na temenu. Bolje je držati se jednostavnih, lepršavih stilova, i što dalje od volumena na vrhu i stranama.
Izduženo lice: najbolje
Izduženo lice je možda najizazovniji oblik lica kad je potrebno odabrati pravu frizuru. Pravi pogodak je sa dugačkim šiškama začešljanim na stranu i volumenom sa strane, što kreira iluziju punoće lica i smanjuje izduženost.
Izduženo lice: najgore
I dok šiške mogu odlično funkcionisati na izduženom licu, trebalo bi da budu mekane i po mogućnosti pod uglom odnosno začešljane na stranu kako bi se stvorila iluzija zaokruženosti lica. Ravne šiške, pod pravim uglom i ravna kosa sa strana još više izdužuje lice.

Komentara (4)

 1. teodora

  neznam da li imam okruglo ili ovalno lice, rekla bih ovalno,ali ima velike obraze i jako talasastu okosu koja dodatno siri obraze,kako da se osisam?osisala bih paz,ali neznam da li bi mi lepo stajao jer imam puno volumena!!!pomozitee!!!

 2. IVANA

  IMAM OKRUGLO LICE KOSA MI JE PRIRODNO KOVRČAVA . A HTJELA BI SE OŠIŠATI KRATKO NEZNAM KAKO BI STAJALO . POMOZITEEEEE

  • Administrator

   Hmmm… Nismo baš sigurni da je kratka kosa pun pogodak za okruglo lice… Ali ako vas to čini zadovoljnim, ako mislite da biste se osećali dobro sa takvom frizurom, šta čekate, pravac frizer! 😉

 3. Frizuree

  Extraaa. Ja imam srcolikooo :***

Napiši komentar
Arhiva tekstova

January 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031