Utorak, 19.06.2018

Magazin » Lepota » Kosa i nokti » Lak za nokte – brzo sušenje

Lak za nokte – brzo sušenje

Objavi ovaj članak na

24.10.2010 12:01 AM

Lak za nokteLak za nokte koji koristite vrlo sporo se suši. Zato morate da ga stavite čak i po nekoliko sati pre nego što krenete iz kuće. U suprotnom, zakačite lak za nokte dok obuvate cipele, zaključavate vrata ili šta već sve prati žurbu. Kako bi lak za nokte i na vašim noktima izgledao savršeno, bez i jedne neželjene neravnine, poslužite se malim trikovima.

Proces lakiranja noktiju

Da bi lak za nokte mogao brzo da se osuši, bitno je da ih prethodno pripremite. Pre nego što ga nanesete isturpijate njihovu površinu i pređite preko njih malim količinama acetona. Važno je da lak nanesete ravnomerno i nikako u debelom sloju. Ako ih premažete nekoliko puta, biće potrebno mnogo vremena da se osuši. A kada se osuši, u tolikim slojevima nanesen brzo ćeLakiranje noktiju izgubiti svoj sjaj i pucati. Ako je prilikom mazanja vaš lak za nokte završio i na prstima, pažljivo ga uklonite štapićima za uši koje ste prethodno potopili u bočicu acetona.

Frižider i hladna voda umesto sušača

Na tržištu postoje razne boje lakova koji su napravljeni tako da se brzo suše. Sigurno ste se sve obradovale pročitavši ovaj podatak, ali uz njega ide i činjenica da se njihova boja pri izlaganju sunčevoj svetlosti menja. No ipak, mogu dobro da posluže za večernje izlaske.

Nije sve izgubljeno! Ako želite da vam se lak brzo osuši, pre aplikovanja ga stavite petnaestak minuta da odstoji u frižideru. Kada namažete nokte stavite ih u što je moguće hladniju vodu i držite ih tako malo kraće od pet minuta. Bitno je da ih držite u nekoj posudi sa vodom, samo tako se neće razmazati. Ako ih stavite pod jak mlaz, upropastićete sav prethodni trud.

Crveni noktiPre nanošenja, nikako nije preporučljivo da mućkate lak, naročito neki jeftiniji. To neće uticati na njegovo sušenje, ali će vaši nokti u suprotnom biti prepuni mehurića.

UV lampa za sušenje noktiju

Ako pak raspolažete sa većom svotom novca, onda je najbolje da kupite lampu za sušenje noktiju kakvu koriste  u salonima. Nokti se zahvaljujući njoj suše za manje od jednog minuta kakav god lak da koristite. Ali, svako zadovoljstvo ima svoju cenu. Malo je viša, ali se isplati ako često mažete nokte i saberete vreme utrošeno u njihovo sušenje. Jer, vreme je novac.

Pregled komentara (0)

Pošaljite komentar

Ocena: 3,71 od 7 glasova 12345

Napiši komentar
jun 2018.
P U S Č P S N
« maj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930