Magazin LepotaKosa i nokti Kako zadržati oblik frizure nakon posete frizeru

Kako zadržati oblik frizure nakon posete frizeru

by Administrator

salon style Klijentima se veoma sviđa izgled sa novom frizurom nakon izlaska iz salona. Kako zadržati taj izgled od posete salonu, pa do pokušaja te iste frizure kod kuće?
Frizer mora pružiti kompletnu negu Vašoj kosi, od dobre boje, šišanja i nege koju kosa mora dobiti iz šampona i maski, koji su jako važni nakon tretmana. Ako zaista želite da izgledate sjajno, nakon novog šišanja kosu je potrebno osvežiti i nekom bojom. To može biti samo boja koja tonira ako već ne želite da menjate boju kose. Ona će vam pomoći da ona bude sjajnija, a naravno da će onda i dobro šišanje doći do izražaja.
Nakon što ste došli kući od frizera trebalo bi da imate uputstva kako održavati tu frizuru, način pranja i sušenja. Potrebne su nam te informacije kako bismo mogli da zadržimo tu frizuru narednih mesec dana. Isto je tako važno da pre šišanja porazgovarate sa vašim frizerom, ispričate mu koliko često perete kosu i na koji način je sušite. Možda ćete dobiti neki savet, nešto novo što niste znali ili ćete shvatiti da neke poteze radite sasvim pogrešno. Ponekad koristimo pogrešne preparate ili pogrešne četke za raščešljavanje, ili sušenje što je dovoljno da na kraju budete nezadovoljni sa svojom kosom.
Kosi treba određena četka – bila ona kovrdžava ili ravna, četka za sušenje nam može biti od velike pomoći, ali nam može i odmoći. Ako je dobra i kvalitetna dovoljno je proći dva puta kroz kosu i dobićete upravo onakav izgled kakav ste imali kad ste izašli iz salona.
Dobro je ako vaš frizer ima sličan pribor sa kojim radi i za prodaju, jer vam on može odmah preporučiti najbolje za vašu kosu i pokazati vam kako se koristi. Često u radnjama gde se prodaju četke, šamponi, regeneratori, savetuju ljudi koji možda i ne poznaju vašu kosu kao ni te preparate. Moguće je da nam kupljeno neće odgovarati i da smo nezadovoljni.oblik_kose 
Ono što je potrebno je:
– kvalitetan i odgovarajući šampon za vaš tip kose
– nega nakon pranja, regenerator ili maska zavisno od suvoće kose
– krema za vrhove
– četka za raščešljavanje i oblikovanje kose
Ukoliko koristite peglu, jako je važno da kupite kvalitetnu peglu koja neće isušiti vaše vrhove. Ona nakon peglanja i dalje mora biti sjajna i glatka, a ako nije, znači da nemate dobru peglu.
Pegle sa regulacijom toplote su dobre jer se mogu prilagoditi vašem tipu kose, debljini i gustini.
Važno je kako izgledate i kakvu frizuru imate, a još je važnije da ste zadovoljni svojim izgledom. Od Vaše kose je moguće napraviti puno i ne smemo biti nezadovoljne. Kosi se treba prilagoditi i bićete zadovoljni njenim izgledom.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

20.05.2013 00:44
Aka

imam jko masnu kosu.koji sampon treba da koristim,i kroz koliko dana da ju perem.
farbam je kanom.kroz koliko nedelja trebam farbati ,kosu kanom.

Ostavite komentar